Reformierakond: Tallinna tänavad saab valgeks LED-lampide, mitte pimendamisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Liis Treimann

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillaku arvates peaks Tallinna linnavalitsus välja töötama investeerimisplaani, kuidas võimalikult kiiresti minna üle LED-valgustitele, et Tallinna tänavad saaks valgustatud ning inimesed ei peaks sügisõhtutel pimeduses kobama.


«Tänavate valgustamiselt kokkuhoidmisega jookseb linnavalitsus praegu vales suunas. Selle asemel, et pimendada tänavaid ja sellega inimeste turvatunnet, peaks linn leidma lahendused, kuidas tänavalampide püsikulusid alla viia,» ütles Pillak. Ta lisas, et üks võimalus selleks on vananenud naatriumlampide väljavahetamine keskkonnasäästlikumate LED-lampide vastu.

«Täna on olemas toimivad LED-tänavavalgustuse süsteemid, mis aitavad tänavavalgustusega seonduvatelt kuludelt kokku hoida ligi 5,5 korda. Oleks mõistlik Tallinnas hakata kasutama kokkuhoidlikumat ja keskkonnasäästlikumat süsteemi, mitte tänavalampe välja lülitada,» arvas Pillak.

«Osadel magistraalidel on sisse lülitatud vaid üks lamp kolmest, muutes sellega näiteks vihmasajus nähtavuse olematuks. Üks sellistest kohtadest on Sõpruse puiestee,» lisas ta.

Abilinnapea Kalle Klandorf kutsus üles linnaosavanemaid tänavu jõulukaunistustega kokku hoidma, sest eelarve vahendeid napib. Lisaks tõi abilinnapea oma pöördumises välja, et uute kaunistuste soetamisel tuleks arvestada eelkõige säästlike LED valgustuslahenduste kasutamisega.

Reformierakonna fraktsiooni juhi sõnul peaks linnavalitsus kärpimise asemel töötama selle nimel, et Tallinna vananenud valgustid välja vahetada. „Vajaliku investeeringu suurusjärk oleks 25 miljonit eurot, aga tulemuseks korralikult valgustatud ja turvalised linnatänavad,“ ütles Pillak.

Tänase päeva seisuga on Tallinna linnas kasutusel vaid 18 LED tänavavalgustit Jaama tänaval ning 19 LED valgustit Nõmme turu parklas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles