Galerii: reedeõhtune tipptund saabus lumesaju ja hiigelummikutega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kella 16 paiku algas Tallinnas jälle tihe lumesadu, mis sattus ühele ajale õhtuse tipptunniga ning tekitas suuri ummikuid.

Näiteks Liivalaia tänaval liikusid autod jalakäija kiirusega. Teel läikis jää ja suverehvidega oli väga raske õigel kursil püsida. Samuti oli kaos Kristiine keskuse juures oleval ristmikul, kus ei saanud liikuma ka trollid.

Tallinna autobussikoondise pressiesindaja Sirje Roht ütles, et libedate teede tõttu teevad sõiduautod ridamisi avariisid ja selle tagajärjel tekkinud ummikutesse jäävad ka bussid. Busse aga libedus ei häirivat, sest tegu on suurte liiklusvahenditega.

Küll aga häirib libedus trolliliiklust, sest trollidel on raske peatustest ja fooride tagant minema sõita. Trollid on graafikust maas ja sõidavad nii, nagu olukord lubab.

Täielik liikluskaos valitses ka Tartu maantee ja Liivalaia tänava ristmikul, kus ühe fooritsükliga jõudis üle ristmiku umbes kaks autot. Kella 19.30 seisuga oli Liivalaia endiselt probleemne, tänaval oli ummik ja foorituledest eriti ei hoolitud.

Tõnismäel seisid nii bussid kui ka trollid ja liiklus ei liikunud peaaegu üldse.

Suuremaid probleeme tekitasid erinevad tõusud ja mäed. Näiteks olid autojuhid hädas Tondi ülesõidul, Tõnismäel nii Rahvusraamatukogu juures kui ka Tõnismäe tänava Pärnu maantee poolne ots.

Kella 18.10 seisuga oli Sossi tõus Tartu maanteel vaba ja liiklus toimus tõrgeteta. Ka lumesadu on suuremas osas lõppenud.

Väiksemad kõrvaltänavad on väga jäised.

Põhja prefektuuri pressiesindaja teatel on kella 19 seisuga Tallinnas ja Harjumaal juhtunud üle saja avarii. Viimasel ajal on lisandumas just selliseid teateid, kus avarii osapooled ei saa omavahel kokkuleppele ning ootavad politseid õnnetust vormistama.

Politsei palub sellistel puhkudel varuda kannatust, tänavatel on küll täiendavad avariigrupid ning neid abistavad tavapatrullid, kuid liiklusõnnetusi on äärmiselt palju ja sündmuskohale jõudmine võtab paratamatult tavapärasest oluliselt kauem.

Politsei tuletab meelde, et kui õnnetuse osapooled leiavad kokkuleppe, saavad nad kindlustuspaberid ise vormistada ning ei pea politseid ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles