Tallinna linn asutab Anton Uessoni stipendiumi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsus asutab linna pikaaegseima linnapea Anton Uessoni nimelise stipendiumi ja kiidab heaks Eesti Kunstiakadeemia rektori käskkirjaga kinnitatava Tallinna linna Anton Uessoni stipendiumi statuudi.


Anton Uesson (1879 – 1942) oli Tallinna linnapeana ametis kokku 17 aastat - 1919-34 ning 1938-40, enne seda töötas ta ehitusettevõtjana, kelle projektide järgi ehitati enne Esimest maailmasõda Tallinnasse üle 300 hoone, vahendas Raepress. Paljud suure tõenäosusega just Uessoni poolt projekteeritud kahe-kolmekordsed kivitrepikojaga puumajad seisavad tänaseni Pelgulinnas ja Kalamajas.

Stipendiumi asutamise eesmärgiks on motiveerida EKA üliõpilasi tegema uurimis- ja lõputöid linnaplaneerimise ja arhitektuuri valdkonnas Tallinna linnale huvipakkuvatel ja vajalikel teemadel.

Stipendiumifondi suurus on tuhat eurot aastas ning stipendiumi makstakse ühele üliõpilasele, kes lisaks akadeemilisele võimekusele on õppetöös saavutanud väljapaistvaid tulemusi Tallinna linna jaoks olulistel teemadel linnaplaneerimises või sellega seotud vallas arhitektuurse projekti, disainilahenduse või urbanistliku uurimuse näol. Stipendiumitaotlusi võivad esitada EKA rektor, õppetoolide esindajad või üliõpilasesindus, stipendiumikandidaadi valib EKA rektori poolt moodustatud komisjon, kuhu kuulub ka Tallinna Linnavalitsuse liikmetest linnaplaneerimise valdkonna abilinnapea või selleks volitatud linnaplaneerimise ameti esindaja.

Stipendiumitaotluste esitamise tähtaeg on iga aasta 15. veebruar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles