Stadler soovib Tallinna Linnatranspordi AS-lt selgitusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stadleri tramm.
Stadleri tramm. Foto: Stadler

Tallinna Linnatranspordi ASi poolt välja kuulutatud trammihankes osalenud Šveitsi firma Stadler Bussnang AG pakkumine on põhjendusteta tagasi lükatud. Seetõttu pöördus firma Tallinna Linnatranspordi ASi poole pakkumuse tagasilükkamise põhjuste saamiseks.

«Eile Tallinna Linnatranspordi ASi poolt saadetud kirjast selgub, et meie pakkumus lükati tagasi riigihangete seaduse § 47 lg 2 alusel, mis annab hankijale õiguse lükata pakkumine tagasi, kui see ei vasta hanketeates või hankedokumentides sätestatud tingimustele. Mingit lisainformatsiooni nende tingimuste kohta, millele Stadleri pakkumine ei vastanud, ei ole Tallinna Linnatranspordi AS andnud,» ütles Stadler Bussnang AG juhatuse liige Stan Skalski.

Skalski sõnul on seaduse järgi Stadleril õigus vaidlustada Tallinna Linnatranspordi otsus seitsme tööpäeva jooksul, kuid enne selle võimaluse kaalumist küsib Stadler hankijalt ametlikult selgitusi.

«Oleme veendunud, et Stadleri pakkumine on koostatud väga täpselt ning kooskõlas hankedokumentidega, mille tõttu osutus Tallinna Linnatranspordi ASi otsus ettevõttele ootamatuks. Otsus tundub Stadlerile üllatav ka sellepärast, et meie esitatud pakkumus on konkureerivast pakkumisest oluliselt madalama maksumusega, mis võimaldaks efektiivsemat riigi raha kasutamist. Loodame, et Tallinna Linnatranspordi AS selgitab peagi oma otsuse tagamaid kõiki osapooli rahuldaval viisil,» lisas Skalski.

Stadler Rail Group on rahvusvaheline raudteeveeremeid tootev ettevõte, mis opereerib Šveitsis, Saksamaal, Poolas, Ungaris, Tšehhis, Itaalias, Austrias, Alžeerias ja USAs. Grupp annab tööd 4500 inimesele, kellest 2800 baseerub Šveitsis. Stadleri kõige tuntumad sõidukiseeriad raudtee segmendis on liigendatud rong GTW (müüdud 562 rongi),  Regio-Shuttle RS1 (müüdud 497 rongi), FLIRT (müüdud 761 rong) ning kahekorruselised rongid KISS (müüdud 133 rongi). Trammisegmendis on kuulsaimad sõidukid Variobahn (müüdud 290) ja Tango (müüdud 101).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles