Fotod ja video: Luite asumi elanikud avaldasid rongkäigus meelt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul kogunes Veerenni ja Viadukti tänava nurgale mitukümmend kohalikku elanikku, et minna ühises rongkäigus linnavalitsusse suletava eerenni raudteeülesõidu allesjäämise toetuseks kogutud allkirju üle andma.


Nimelt on raudtee, Veerenni tänava ja Järvevana tee vahele jääva Luite asumi elanikud resoluutselt vastu plaanitavale Veerenni tänava raudteeülesõidu sulgemisele ning on selle säilitamise poolt kogunud üle 1700 allkirja. Samuti pikeneks bussi nr 16 marsruut ning arutusel on ka selle graafiku harvendamine.

«Kuna selline otsus on tehtud ilma avalikku arvamust küsimata ja puudutab paljude ümberkaudsete inimeste ja ettevõtete igapäevaelu, siis tuleb planeeritud kujul Veerenni tänava ülesõidu sulgemine peatada,» seisab esmaspäeva õhtuks 1751 allkirja saanud pöördumises. Pöördumisega on ühinenud ka kuus selles piirkonnas asuvat ettevõtet. Samuti on kohtusse esitatud esialgse õiguskaitse taotlus, et peatada Veerenni raudteeülesõidu sulgemine, mida linnavalitsus tahab teha 19. novembri paiku.

Ontlikult mööda kõnniteed kulgenud protsessiooni saatsid viisakas kauguses munitsipaalpolitsei sõidukid. Praegu raudteeülesõidu kõrvale ehitatava tagasipöördekoha juures aga passisid kaks USS Security värvides patrullautot.

Kui seltskond Veerenni ringi juures jalakäijate tunnelisse kadus ja seal viimaseid tulijaid järele ootama jäi, muutusid mundrikandjad rahutuks ja sõitsid maa alla vajunud rongkäiku otsides närviliselt mööda tänavat edasi tagasi.

Petitsioon koos allkirjadega anti linnavalitsuse infosaali töötajale ning paluti see edastada linnapea Edgar Savisaarele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles