Aas: Veerenni ülesõidu säilimine seisab ministri määruse taga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Peeter Langovits

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul pole linnavalitsusel vähimatki huvi Veerenni tänava raudteeülesõitu sulgeda, seda sundivat tegema majandusministri määrus.


«Veerenni raudteeülesõidu sulgemine tuleneb sellest, et projektide kooskõlastamisel seadis Eesti Raudtee tingimuseks, et pärast mitmetasandilise ülesõidu valmimist peaks ühetasandilise ülesõidu sulgema. Tõepoolest, see on Eesti Raudtee ja Tehnilise Järelevalve Ameti poolne ettekirjutus, mis tuleneb omakorda majandusministri
määrusest, mis kehtestab raudtee ülesõidukoha ehituse, korrashoiu ja kasutamise juhendi. Selle juhendi tingimustega pannakse paika, kui lähedal mitmetasandilisele viaduktile võib olla samatasandiline ülesõit,» rääkis Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Kuna see määrus on kogu probleemi aluseks, siis pöördusin täna majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi poole ettepanekuga, et minister vaataks selle määruse üle ja võimalusel korrigeeriks selle teksti selliselt, et oleks võimalik olemasolevat ülesõitu säilitada. Sealt edasi saaks muuta ka seda kooskõlastust, mis on projektile antud. Ja kui see kõik on tehtud, siis oleks võimalik see ülesõit alles jätta,» ütles abilinnapea.

«Loodame, et inimeste häält võetakse kuulda ja saavad astutud vajalikud sammud, et ülesõit säiliks. Kordan veelkord, et linnal ei ole küll mingisugust huvi selle ülesõidu sulgemiseks. Liikluse seisukoha pealt ütleks pigem seda, et mida rohkem on kohti, mille kaudu on võimalik kesklinnast välja sõita, seda rohkem liiklus hajub ja seda parem on,» lausus Aas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles