Galerii: Tänavune Tallinna jõulupuu on Raekoja platsil püsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otsekui vastukaaluks varasemate aastate probleemidele ja äpardustele läks tänavune Raekoja platsi kuuse toomine erakordselt sujuvalt.


Kuuse müüsid linnale Sandra Suurkask ja Timo Nikitin, kes tahavad koos poeg Uku Erikuga jõuludeks kolida alles tänavu suvel ostetud tallu. Kuuseäri algas sellest, et üks linnaametnik märkas mööda Tartu maanteed sõites sobivat puud, pööras tallu sisse ning rääkis pererahva ära.

«Alguses mõtlesin, et ehime selle kuuse jõuluks ilusti ära. Aga nüüd läks nii, et kuuse eest saadava rahaga saame remonti edasi teha ja ehtimiseks leiame mõne teise puu,» ütles pereisa Timo Nikitin. Poeg Uku Erik saab tema sõnul nüüd hoopis kelgumäe, sest kuusk kasvas just keldrimäe kõrval ja varjas selle ära.

Kuuse teekond kesklinnani kulges viperusteta. Mõned pisiprobleemid olid aga kogunenud just Raekoja platsi lähedusse. Kõigepealt oli ühel firmal just alates tänasest kaevetööluba platsile viival Kullassepa tänaval ning töömehed olid jõudnud sinna päris suure augu kaevata. Kuuske vedav veok mahtus august siiski õnnelikult mööda.

Järgmiseks tõkestasid tema tee platsile pargitud autod. Nimelt anti raekojas parajasti kätte sünnitunnistusi hiljuti sündinud tallinlastele ning selleks puhuks said nende vanemad sissesõiduloa Raekoja platsile. Pidulik üritus venis kavandatust veidi pikemaks ning kuusk jõudis platsile kavandatust veidi varem ja niimoodi autod jõulupuule ette jäidki.

Õnnelikud ja iseteadvad noored vanemad ei kiirustanud lahkumisega. Kõigepealt tehti endast ja lapsest treileril lamava kuuse taustal pilti ja alles siis sõideti ükshaaval minema.

Platsile jõudnud kuusk tekitas kõigis sealviibijates suurt elevust. Telefonid ning foto- ja videokaamerad tõsteti kõrgele ning asuti jõulupuu saabumist jäädvustama. Kui kraana kuuske treileri pealt maha tõstis, kõlas üle vaikseks jäänud platsi hele lapsehääl, mis vene keeles kilkas: «Kuuseke, kuku!».

Paraku jäi lapse soov täitumata ning kraana tõstis kuuse kõigepealt maha ning hetk hiljem juba püstloodis üles ning see seati kiiresti oma kohale. Ootamatult tärganud jõulutunde ajel pildistasid inimesed üksteist kuuse taustal ning nii mõnigi lahkus mõne kuuseoksa või vähemalt puu küljest ära kistud käbiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles