Tallinn korrastab tasulist parkimist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimisautomaat.
Parkimisautomaat. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavolikogu neljapäevasel istungil on juba 24. oktoobril linnavalitsusest läbi käinud eelnõu, millega korrastatakse tasulist parkimist kesklinnas ning laiendatakse kahes kohas südalinna parkimisala.

Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon selgitas Postimehele, et kui linnavolikogu neljapäeval eelnõu vastu võtab, siis hakkavad muudatused kesklinna tasulises parkimises kehtima järgmise aasta 1. jaanuarist.

«Uue määruse üks eesmärke on see, et eelmise aasta algusest kehtib Tallinnas elanike parkimislubade elektrooniline menetlemine ning kesklinnas elavatele inimestele parkimise lihtsamaks tegemiseks oli mõistlik jagada kogu kesklinn tsoonideks,» ütles Siimon. Põhimõte on selles, et kui varem tohtis kesklinna elanik autot soodustingimustel parkida vaid oma kodutänaval, siis nüüd saab ta seda teha terves tsoonis ehk on võimalik valida sobiv koht. Kesklinn on jagatud parkimistsoonideks 1 – 11.

Koos tasulise parkimise korrastamisega laieneb kahes kohas ka südalinna tasulise parkimise ala. Kui siiani ulatus see ala sadama lähedal kuni Narva maanteeni, siis nüüd nihkub piir Ahtri tänavani. Teises otsas laieneb südalinna ala Kentmanni tänavalt Tõnismäe tänavani. Siimoni sõnul tähendab see linnaruumi loogilisemat jagamist ning teeb ka nende piirkondade elanike soodusparkimise lihtsamaks, sest juhuparkijaid jääb seal ilmseks vähemaks.

Kesklinna tasulise parkimise alal tuleb veerandtunnise parkimise eest maksta 0,26, südalinnas 0,57 ja vanalinnas 1,14 eurot. Kesklinnas elavad ja sinna sisse registreeritud inimesed saavad osta endale aastaks soodusparkimise kaardi 38,35 euro eest.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo rõhutas, et parkimistariifid ning tasulise parkimise kellaajad uue määrusega ei muutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles