Kristiine keskuse juurde plaanitakse uut ühissõidukipeatust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordiamet kaalub võimalust sulgeda Kristiine keskuse vastas asuv Madara tänava väljasõit Endla tänavale  ja rajada selle asemele bussi- ja trollipeatus.
ah/Foto ANDRES HAABU/POSTIMEES
Transpordiamet kaalub võimalust sulgeda Kristiine keskuse vastas asuv Madara tänava väljasõit Endla tänavale ja rajada selle asemele bussi- ja trollipeatus. ah/Foto ANDRES HAABU/POSTIMEES Foto: Andres Haabu

Endla tänavale Kristiine keskuse vastu kavandatav ühissõidukipeatus muudaks bussisõitjate elu mugavamaks, kuid tekitaks probleemi autojuhtidele.


Transpordiametis on kaalumisel uue ühissõidukipeatuse rajamine Endla tänava kesklinnast väljuvale suunale Madara tänava nurga juurde. Probleem on selles, et ühissõidukipeatuse rajamiseks tuleks sulgeda väljasõit Madara tänavalt Endla tänavale.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo möönis, et Madara kandi liikluses võib väljasõidu sulgemisel tõepoolest probleeme tekkida. «Madara piirkonnas on kitsad tänavad ja väljapääs Sõle tänava ja Paldiski maantee ristmiku kaudu pole ka kiita. Madara tänav jõuab sinna välja küll, aga sealt saab parempöördega Paldiski maanteele või siis hädapärast Sõle tänavale sõita. Vahepealsetel kitsastel Sinika ja Tulika põik risttänavatel on aga ilma Madara väljasõidu sulgemisetagi probleeme. Peamiselt küll selle tõttu, et need on autosid täis pargitud,» rääkis Harjo.

Ta lisas, et uue peatuse rajamine pole lõplik otsus. «Ühissõidukite prioriteedisüsteemi arendamise raames pakkus Sweco Projekt projekteerijana ka sellise variandi välja. Teisele poole sealsamas asuvat jalakäijate fooriga ülekäiku ei saa peatust ka nihutada. Sellest kohast sõidavad läbi nii Õismäe kui Mustamäe trollid ja nende liinide lahknemist ei saa teha päris Taksopargi ristmiku juurde, siis nad jääksid muule liiklusele ette,» selgitas Harjo.

Seoses kavandatava peatusega on oma muret väljendanud ka Kristiine linnaosavalitsus, kes tunneb muret selle pärast, missuguseks kujuneb pärast Madara väljasõidu sulgemist liiklus Sinika tänaval.

«Kui linna poole tulles on peatus otse Kristiine keskuse ees, siis linnast väljuval suunal on suhteliselt pikk peatuste vahe ja Kristiine keskus, mis on piirkonna üks tõmbekeskus, on teenindamata. Projekteerijaid meil jagub, las mõtlevad välja sellise lahenduse, et oleks olemas ühissõidukipeatus ja ka autod saaksid olulise takistuseta sõita,» lausus Harjo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles