Galerii: Tallinna bussijaam avas pidulikult uksed

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avas uksed põhjalikult renoveeritud Tallinna bussijaam.

Avasõnad ütlesid OÜ Tallinna Bussijaam juhatuse liige Andres Osula ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Avamisaktina ostis minister Eestis uudsest iseteeninduslikust piletiautomaadist esimese pileti.

«Kindlasti on renoveeritud bussijaama valmimine rõõmustav uudis kõigile meie reisijatele, sest 1965. aastal ehitatud hoone vajas juba mõnda aega põhjalikumat uuendamist,» ütles Osula. «Tänasest on reisijatele, keda meil on aastas kokku 3,5 miljonit, avatud hoone, mille tegemises osalesid südamega kõik – nii meie tellijana, arhitektid kui loomulikult ka ehitaja.»

Minister Parts avaldas omaltpoolt headmeelt, et sellise ühiskondlikult olulise hoone renoveerimise võttis tervikuna ette erakapital. «Olen veendunud, et värske ilme saanud ja mugav Tallinna bussijaam aitab veelgi enam Eesti inimestes süvendada harjumust kasutada oma reisideks ühistransporti,» ütles minister.

Uuenenud bussijaam on võrreldes 1965. aastal valminud hoonega oluliselt valgusküllasem, kuna varasemalt piletimüügikassadega palistatud Odra tänava poolne külg on avatud välisvalgusele. Bussijaama hoones on istekohti ligi 100 inimesele (koos kohvikuga 150). Ootesaalis paikneb kolm piletimüügikassat, neli iseteeninduslikku piletiautomaati, infolett kahe teenindajaga, pangaautomaadid, kohvik, lillepood ja R-kiosk. Kella viiest hommikul kuni kella üheni öösel avatud ootesaalis on võimalik kasutada tasuta traadita internetiühendust.

Bussijaama renoveerimisprojekti tegid Kai Süda ja Risto Parve osaühingust KARISMA arhitektid. Ehitustööde peatöövõtja oli Astlanda Ehituse OÜ. Investeering Tallinna bussijaama kapitaalremonti, mille käigus uuenes hoone välisilme ja pea tundmatuseni muutus ootesaal, ulatus kokku 1,2 miljoni euroni.

Lastekodu ja Odra tänava ristumiskohal paiknev Tallinna bussijaama hoone valmis 1965. aastal. Varasema vanakraamituru kohale ehitatud hoone rajati toonase ENSV 25. aastapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles