Galerii: Eesti arhitektuurikeskuse uued ruumid said nurgakivi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul pandi sümboolne nurgakivi Eesti Arhitektuurikeskuse uutele ruumidele.

Tallinna Kultuurikatlas algab peagi intensiivne ehitustegevus ning selle käigus valmib paik, mis võimaldab jätkata veelgi laialdasemalt Eesti värske ja innovaatilise arhitektuuri tutvustamist nii kodu- kui välismaal, teatas Arhitektuurikeskus.

Keskuse juhatuse esimees Ülar Mark ütles, et see on oma nelja tegevusaasta jooksul loonud toimiva tugisüsteemi arhitektuuriga seotud valdkondade arendamiseks ja koostööks. Algatatud on välkloengute sari, linnafoorumid, asutatud erialane huvikool ja ekspordile suunatud koostöövõrgustik ja keskus on olnud mitmete rahvusvaheliselt oluliste projektide eestvedajaks.

Keskuse uute ruumide sisearhitektuurne lahendus valiti avaliku ideevõistluse käigus, mille võitis QP Arhitektide projekt nimega «Aktiivne sein». Loodav arhitektuurigalerii, raamatupood, koosoleku- ja kontori ruumid võimaldavad kõigi eelduste kohaselt juba 2013. aasta sügisel võõrustada nii kohalikke kui välismaiseid arhitektuurihuvilisi.

Eesti arhitektuurikeskuse uute ruumide väljaehitamine saab teoks koostöös Tallinna linna, Kultuurikatla Sihtasutuse ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega. Uute ruumide avamine saab eeldatavasti teoks septembris 2013.

Eesti arhitektuurikeskus loodi 2008. aastal arhitektuuriaasta lõpus Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Kunstiakadeemia poolt. Arhitektuurikeskus keskendub oma tegevustes Eesti nüüdisarhitektuurile ja selle tulevikule.

Keskuse missiooniks on kaasaegse Eesti arhitektuuri ja linnaehituse edendamine ja arendamine, arhitektuurialase teadlikkuse kasvatamine, arhitektuuriinfo kogumine, vahendamine ja levitamine nii kodu- kui välismaal. Arhitektuurikeskuse eesmärk on integreerida teadmine ja kompetents arhitektuurist ühiskonna teiste valdkondadega, aidates kaasa arhitektuuriga seotud valdkondade arengule ning uuendustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles