Lilleküla jalakäijate tunnel on tänasest avatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla jalakäijate tunnel.
Lilleküla jalakäijate tunnel. Foto: Kristiine linnaosavalitsus

Reede lõuna ajal avati Kristiine linnaosas Lilleküla rongipeatuse juures jalakäijate tunnel.


Raudtee alune tunnel ühendab Kristiine linnaosas asuva Kotkapoja tänavat Kesklinnas asuva Tehnika ja Väike-Ameerika tänavaga.

38 meetrit pikk ning neli meetrit lai valgustatud maa-alune tunnel asendab käesoleva aasta augustikuus suletud jalakäijate ülekäiku, kus ligi aasta tagasi sai rongilt löögi inimene.

Erinevalt paljudest teistest jalakäijate tunnelitest Tallinnas on Lilleküla tunnel avatud ööpäevaringselt. Tunnel on mõeldud jalakäijatele, lapsevankriga vanematele, jalgratturitele ning rulluisutajatele.

Järgmisel aastal ehitatakse välja ka tunneli kolmas haru, mille kaudu pääseb mugaval A. Le Coq Arena juurde.

Kristiine linnaosa vanema Andrei Novikovi sõnul on Lilleküla jalakäiajate tunnel tänasest küll avatud, kuid seal tehakse veel väiksemaid viimistlustöid. Haljastustööd tunneli ümbruses tehakse aga järgmise aasta kevadel.

Tunneli ehitas Läti ehitusfirma SIA RBSSKALS Būvsabiedrība. Tegemist on esimese segment-betoonehitisega Eestis ning see osaleb 2012. aasta parima betoonehitise konkursil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles