Galerii: Kajsamoor tegi aasta viimase sõidu lastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajalooline purjelaev Kajsamoor tegi pühade ajal Tallinna lahel lõbusõite ja hooaja viimane sõit sai teoks alles 29. detsembril.

Kui jõulude ajal jagus hämmastavalt palju seltskondi, kes rentisid laeva, et nautida jäist merd sünnipäeva või lihtsalt jõule tähistades, siis aasta ja ühtlasi ka pikale veninud hooaja viimased reisijad olid hoopis lapsed.

Nimelt korraldas Kajsamoori meeskond mitu lastereisi, kus osalejad said Tallinna lahel tiiru teha, natuke külma merd nuusutada ja nagiseva vana laeva liikumist nautida. Seejärel mindi aga raudahjuga soojaks köetud kahjutisse, kus lastele loeti ette jutte kotermannidest ja mereseiklustest ning nad said meisterdada koju kaasa ka päris oma kotermannid. Kajsamoori vööri ehib vana kombe kohaselt päris ehtne jõulupuu, millel kaunistuseks aga tänapäevased elektrituled.

Laeva kapten Herkki Haldre ütles, et nüüd jääb Kajsamoor loodetavasti mõneks kuuks talveunne, sest suvel üle 8000 inimese merele viinud alust on vaja veidi kõpitseda. «Hooaeg venis pikaks küll, eks me tegime esimese hooaaja lõpusõidu juba augusti lõpus,» lausus Haldre.

«Kogu aeg on aga huvilisi olnud ja nii see laevuke ongi meil sõitma jäänud,» lisas ta. Haldre sõnul toimub sündmusi vanas laevas aga talv läbi ka merele minemata. «Meil on olnud üritusi sigarihuvilistele, rummikoolitusi ja õllepruukimise õpetusi ning maitsnud oleme siin eksootilisi mereelukaid kuni vaalani välja,» kirjeldas ta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles