Tallinna bussiliine teenindab rekordarv sõidukeid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibussid.
Liinibussid. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ühtse piletisüsteemi ühistranspordiliine on täna teenindamas rekordiliselt 315 bussi, sealhulgas neli koolibussi.

Alates tänasest lisati nõudluse kasvust tulenevalt ühistranspordiliinidele kokku 25 ühissõidukit, sealhulgas 20 bussi, kolm tolli ja kaks trammi. Sellega seoses muutusid paljude bussiliinide ning kõikide trolli- ja trammiliinide sõiduplaanid. Ühissõidukite lisamisega kasvab põhiliinide veovõime, lühenevad intervallid ning paranevad ümberistumise võimalused. Bussiliin 49 hakkab tööle ka laupäevadel ja pühapäevadel.

«Mitme liini kasutatavus on märkimisväärselt kasvanud ning seetõttu tuli nõudluse rahuldamiseks sinna sõidukeid lisada,» ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas. «Tänahommikusel koosolekul otsustati järgmisest nädalast tihendada ka 3.bussiliini sõidugraafikut ning lisada busse liinidele 23 ja 36.»

Aasa sõnul on ka eelmise aasta 1. detsembrist käivitunud bussiliin 24A, mis sõidab kesklinnast Mäepealse asumisse ning asendab koos liiniga 24 trollilliini 2, oma vajalikkust tõestanud . Liini täituvus näitab suurt nõudlust kesklinna Mäepealse asumiga ühendava otseliini järele.

Koolibussid sõidavad marsruutidel Viimsi keskus – Balti jaam, Tammneeme – Balti jaam, Vääna–Jõesuu - Balti jaam ning Tabasalu – Balti jaam. Koolibuss on mõeldud alg- ja põhikoo­li ning gümnaasiumiõpilaste­le. Täpsemat infot koolibusside kohta saab Tallinna koduleheküljelt www.tallinn.ee/est/koolibuss ja infotelefonilt 1345.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles