Lagedil avati asula esimene lasteaed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lagedil avati läbi aegade esimene lasteaed ja rekonstrueeritud põhikool.


Kuna varem pole asulas lasteaeda olnud, tundsid sajad kohalikud inimesed 78-kohalise lasteaia valmissaamisest suurt rõõmu.

Ehitustegevusega alustati 2011. aasta sügisel ja ligi kolme miljoni euro eest on valmis ehitatud nii lasteaed kui lisaruumid põhikoolile koos võimla ja köögiblokiga. Samuti on rekonstrueeritud vana koolimaja osa, mille ehitusaastaks on 1939, vahendas Rae Sõnumid.

Mängimiseks ja õppetegevuseks mõeldud ruumid on avarad ja rõõmsates värvides. Hariduskompleksi üks tugevusi on see, et sellest ei saa iialgi «kombinaatkooli» ning lõunapoolsest küljest aknast välja vaadates avaneb imeilus vaade Pirita jõele.

Vastvalminud hoone lindi lõikasid läbi regionaalminister Siim Valmar Kiisler, maavanem Ülle Rajasalu, Rae vallavolikogu esimees Agu Laius, vallavanem Mart Võrklaev, kooli direktor Liivia Enneveer ja ehitusfirma AS Pameron juht Rein Olesk.

Tänavu kevadel alustatakse kooli juurde spordiväljaku ehitamist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles