Tasuta sõidu võimalust kasutab 174 000 tallinlast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu on tasuta sõidu võimalus kasvatanud ühissõidukite kasutajate hulka üle kuue protsendi.
Esialgu on tasuta sõidu võimalus kasvatanud ühissõidukite kasutajate hulka üle kuue protsendi. Foto: Toomas Huik

1. jaanuarist kehtima hakanud tasuta sõidu õigust on omandatud ja isikustatud ühiskaartide kaudu kasutanud 174 000 uut tasuta sõidu õiguse kasutajat.


«Nendele lisanduvad veel pensionärid, pensionäride kaarte on välja võetud ja isikustatud 49 000. Ja hea meel on tõdeda, et kuigi pensionäridel valideerimise kohustust ei ole, siis 17 000 pensionäri on oma sõite valideerinud. Ma usun, et see hulk aegapidi tõuseb ja see hirm, et me ei saa adekvaatset infot, kuna suur hulk sõitjaid ei valideeri oma sõite, saab ka maha võetud. Pensionärid valideerivad oma sõite päris aktiivselt,» rääkis abilinnapea Taavi Aas.

Ta lisas, et arvesse tuleks võtta ka kehtivaid id-pileteid, mida on praegu 42 000. «Kui kõik see kokku võtta, siis ma arvan, et tänased numbrid nii kaartide kui valideerimiste kohta on üle ootuste head,» arvas abilinnapea.

Aasa sõnul on tema käsutuses ka hästi esialgsed numbrid, millest ei maksa teha kaugeleulatuvaid järeldusi, kuna tasuta sõit on kehtinud alles üheksa päeva, kuid mis siiski heameelt teevad.

Aasta esimesed päevad ei näita tema sõnul ühistranspordi täiskoormust, kuna inimesed liikusid siis vähem ja kõigele lisaks oli koolivaheaeg. Nii võib tema sõnul mingeid järeldusi teha alles käesoleva nädala arvudest. «Mis puudutab liiklusintensiivsuse mõõtmist, siis selle nädala esimese kahe päeva jooksul võrreldes sügisega, novembri-detsembriga, on liiklusintensiivsus langenud 15 protsenti. Aga kordan veelkord, see on esialgne arv, kuna süsteem on alles kaks täispäeva toiminud,» lausus Aas.

«Ja need on samuti väga esialgsed andmed, aga sõitjate arv ühissõidukites nendel üksikutel liinidel, mille kohta meil on ka varasemad küllalt täpsed andmed, on võrreldes möödunud aasta jaanuariga tõusnud rohkem kui kuus protsenti,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles