Savisaare tõde Eestist: Tallinnas on venelased vääriliselt esindatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare raamat «Tõde Eestist».
Edgar Savisaare raamat «Tõde Eestist». Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutab oma uues raamatus «Tõde Eestist», et erinevalt Eesti riigist väärtustab Tallinna linn mitte-eestlaste aktiivset osalemist linnavõimu organites.


«Kohalike omavalitsuste volikogude valimise seaduse muudatus, millega suurendati volikogu liikmete arvu 63-lt 79-ni, tõi Tallinna linnavolikokku 2009. aastal uusi volinikke ka mitte-eestlaste seast. Viimases koosseisus on neid lausa 27 inimest, mis moodustab 34 protsenti koosseisust. Enamik neist ehk 26 on Keskerakonna fraktsiooni liikmed,» kirjutab Savisaar.

«Praegu on Tallinna kaheksa linnaosavanema seas kolm noort vene päritolu inimest – Olga Ivanova Lasnamäel, Mihhail Korb Kesklinnas ja Andrei Novikov Kristiines,» loetleb linnapea.

Oma erakonna teeneks loeb Savisaar ka vene emakeelega riigikogu saadikute arvu suurenemise. «Kuid tõsiasi on see, et mitte-eestlaste esindatus riigikogus on suhteliselt madal. Viimases koosseisus on üheksa mitte-eesti päritolu saadikut, nendest seitse on Keskerakonna fraktsiooni liikmed.
Üheksa mitte-eestlast riigikogus on suurim venelaste arv, võrreldes eelmiste riigikogu koosseisudega. Igal aastal alates 1999. aastast viib Keskerakond riigikokku üha rohkem oma mitte-eestlastest saadikuid. Väga suur töö on tehtud, kui meenutada, et riigikogu esimeses koosseisus polnud ühtegi venelast,» kirjutab Savisaar oma raamatus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles