TV3: Mustamäed ähvardab lammutamisoht

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Mustamäele.
Vaade Mustamäele. Foto: Peeter Langovits

Mustamäe lammutamise ja uuesti üles ehitamise teema on taas päevakorral ning Tallinna visiooninõukogu nägemuse kohaselt võiks kõige vanemaid maju juba lähitulevikus lammutama hakata.

Visionääride hinnangul tuleks alustada kõige vanematest majadest. Tallinna visiooninõukogu toetub oma töös nii ehitus- ja planeerimisteadlaste kui sotsioloogide hinnangutele. Nende nägemuse kohaselt tuleks 103 viiekorruselist hoonet kohe maha lammutada.

«Mida kiiremini need majad asendada uute, kaasaegsete ja tulevikku suunatud majadega, seda rohkem õnnestub päästa inimeste varade väärtust,» rääkis visiooninõukogu liige Hardo Aasmäe.

Kredex toetab vanade majade energiasäästlikumaks muutmist suurte rahadega ning peab seda mõistlikumaks kui uute ehitamist. Kredexi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juhi Mirja Adleri sõnul läheks Mustamäele uute majade ehitamine maksma 200-300 miljonit eurot, praegu on 500-600 maja korda tehtud 90 miljoni euroga.

Millal kopp maha lüüakse, ei tea praegu aga keegi. «Nende projekteerimine võtab mingi aja, püstipanek võtab mingi aja, ka seadusandlus võtab mingi aja, nii et siin ikkagi üks kaks-kolm aastat ettevalmistustöödeks igal juhul läheb ja eks see kaks-kolm aastat ole ka enam-vähem see aeg, millal võib-olla inimesed harjuvad selle mõttega,» rääkis Aasmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles