Välisministeeriumi kõrvale võib kerkida hotell

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembitu tänaval olevale tühjale krundile võib kerkida kaheksakorruseline hotell.
Lembitu tänaval olevale tühjale krundile võib kerkida kaheksakorruseline hotell. Foto: Google Street View

Harju maavanem kiitis heaks ja saatis linnavalitsusele kehtestamiseks Tallinna kesklinnas asuvate Lembitu tänav 2 ja 4 kinnistute detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada välisministeeriumi vastu hotelli.

Planeeringuala asub Rävala puiestee, Lembitu, Kauka ja Kentmanni tänava vahelises kvartalis, Lembitu tänava ääres. Planeeringu eesmärgiks on liita kaks krunti üheks ärimaa krundiks ja määrata sinna ehitusõigus kaheksakorruselise ärihoone ehitamiseks. Hoonesse on planeeritud hotell.

Kuna planeeringus on maavanema varasemate märkustega arvestatud ja vastavad muudatused sisse viidud, siis andis maavalitsus planeeringule oma heakskiidu.

«Hotelli hoovipoolsed aknad tuleb valida niisuguse konstruktsiooniga, et hotellikülalised neid avada ei saaks. Hoovialale ei või kavandada välikohvikuid ja hoovipealsetele katustele elanikke häirivaid pidevalt töötavaid välikohvikuid. Kahe- kuni viiekorruselisele hooneosale ei või rõdusid kavandada. Valgusreklaame ja fassaadi dekoratiivvalgustust mitte ette näha hotelli hoovipoolsele küljele,» loetletakse maavanema kirjas üles sisseviidud muudatused.

Lisaks on muudetud planeeringulahendust nii, et Lembitu tänav 2 ja Lembitu tänav 4 kinnistute detailplaneeringus kavandatud hoone jääks nelja meetri kaugusele Lembitu 6 kinnistu piirist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles