Pirita tahab bussiliiklust parandada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liinibuss.
Tallinna liinibuss. Foto: Laura Oks

Pirita linnaosavanem Tiit Terik kohtus täna Tallinna Linnatranspordi aktsiaseltsi esindajatega, et arutada Pirita kõige põletavamaid bussiliikluse probleeme, millele on lootust kevadel ka lahendusi leida.

Terik ütles Postimehele, et arutluse all oli kokku neli bussiliikluse parandamisega seotud probleemi.

«Üks põhilisi punkte oli 6. bussiliini graafik, mis Merivälja kooli laste tundide lõppemise ajaga kokku ei sobi,» selgitas Terik. «Kui õpilastel tunnid lõpevad, siis buss läheb just samal ajal minema ning lapsed jäävad maha. Tahamegi, et buss väljuks umbes kümme minutit hiljem. Võibolla oleks vaja liinile isegi üks lisabuss panna, aga see on ilmselt juba järgmine samm.»

Teine täna arutluse all olnud teema puudutas Merivälja tagumise otsa vanemate inimeste kaebusi. Kui nad poodi lähevad, siis raskete kottidega tagasi tulles on kodutee liiga pikk.

«Praegu mõtlemegi sellele, et 6. liini bussid võiksid marsruuti natuke muuta, et venitada seda pansioni juurest Lodjapuu teele, et vanainimestel oleks jalavaeva vähem,» ütles Terik. «Selline marsuut võiks kehtida mitte terve päeva, vaid ainult hommikuti ja pärastlõunal.»

Kolmanda asjana arutati Viru keskuse bussiterminalist väljuvate busside aegade hajutamist. Pirita elanikud on öelnud, et kui sellel suunal sõitvad bussid tulevad, siis on need kõik trobikonnas koos ning pärast seda tekib pikk paus. Niisugune lahendus ei ole inimeste sõnul kõige parem lahendus.

Neljandana oli kõne all bussiliini 1A temaatika. Teriku sõnul on inimeste sõnul vahel Pirita kandist bussile võimatu peale saada, kuna Viimsist läheb ühissõiduk juba täis. Üks lisabuss on küll juba juurde pandud, kuid teise asjana tuleks üle vaadata ka «Pargi ja reisi» parklad Viimsi haigla ja Regati maja juures, et sealseid võimalusi laiendada.

«Tallinna Linnatranspordi esindajad mainisid, et bussigraafikute muutmine on kõige lihtsam asi ning seda on lähiajal, ilmselt märtsist alates, võimalik teha küll,» kinnitas linnaosavanem. «Ju nad peavad oma meeskonnas läbi arutama, kuidas seda kõige mõistlikum rakendada on, et busside väljumised koolitundide lõpuajaga kooskõlas oleksid.»

Tallinna Linnatransport peab need plaanid loomulikult ka Tallinna transpordiametiga läbi arutama. Pärast seda antakse Pirita linnaosavalitsusele otsustest teada.

«Tänasel arutelul võtsime aluseks just konkreetsed juhud, mille kohta on lapsevanemad mulle e-kirju saatnud, milles on kitsaskohad otseselt välja toodud,» märkis Terik. Ta lisas, et Pirita majandusgümnaasiumi hoolekoguga tuleb ka mõnda probleemi arutada, kuid selle õppeasutuse olukord on võrreldes Merivälja kooliga parem, sest gümnaasiumi õpilastel on võimalik mitme erineva liinibussiga sõita.

Kõigi Pirita bussiprobleemide lahendamiseks peavad Teriku sõnul koostööd tegema Tallinna Linnatransport kui vedaja, transpordiamet kui tellija ning linnaosavalitsus. Loodetavasti läheb kõik hästi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles