Tallinna linna Tammsaare romaanipreemia sai Kalle Käsper

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal tehti Tallinna raekojas teatavaks Tallinna Tammsaare romaanipreemia järgmine laureaat, kelleks sai Kalle Käsper oma romaanisarja «Buridanid» eest.

Žürii liige, Anton Hansen Tammsaare muuseumi juhataja Maarja Vaino ütles, et «Buridanide» näol on tegu viimase seitsme aasta jooksul ilmunud põhjaliku romaanisarjaga. Konkursi lõppvooru jõudis kaks võrdselt tugevat kandidaati.

«Sinna lõppvõistlusele kogunes palju nimesid, keda on varem palju premeeritud. Võib öelda, et põhjus, miks preemia anti just Kalle Käsperile, on see, et tema «Buridanide» sari on saanud teenimatult vähe tähelepanu,» ütles Vaino.

Komisjoni kuulusid veel kirjanike liidu esimees Karl-Martin Sinijärv ja Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg. Tallinna linna romaanipreemiat antakse välja aastast 2003. 2008. aastal pälvis Tammsaare romaanipreemia Indrek Hargla oma viie aasta romaaniloomingu eest ning esimeseks laureaadiks 2003. aastal sai Andrus Kivirähk oma romaani «Rehepapp» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles