Tallinn tähistab ajalooliste asumite piirid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Maailma asumis käib küll vilgas seltsielu, kuid asumi ajaloolised piirid on tänaseni tähistamata.
Uue Maailma asumis käib küll vilgas seltsielu, kuid asumi ajaloolised piirid on tänaseni tähistamata. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsus eraldab reservfondist Transpordiametile 826 000 Tallinna linna ajalooliste asumite tähiste paigaldamiseks.


Linnavalitsuse korralduse eelnõu seletuskirjas tõdetakse, et Tallinnas on ajalooliselt olnud kokku 84 asumit. Nende piirid ei ole käesoleval ajal tähistatud ning ei ole ka muul moel eristatavad.

«Linnaelanikele ja turistidele on vajalik teha teatavaks ajaloolised asumite piirid ja asumite nimetused vastavalt heale linnakorralduslikule tavale. Lisaks eeltoodule kajastavad asumid linna ajaloolist arengut ning tagavad parema orienteerumise linna erinevate piirkondade vahel,» kirjutab Transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon eelnõu seletuskirjas.

«Tarbimisbuumile järgneval ajal on hakatud üha enam tundma huvi traditsioonide ja vaimsete väärtuse vastu. 2009. aasta kevadel on eriti palju esitatud päringuid seonduvalt ajalooliste asumitega, mis otseselt viitab vajadusele panna välja asumite tähised. Samuti on tõusetunud ajalooliste asumite kultuuripärandi säilitamise küsimus,» väidab Transpordiameti esindaja.

Ajalooliste asumite tähistamiseks kavatseb Transpordiamet valmistada ja paigaldada 94 kahepoolset ja 274 ühepoolset tähist. Ajaloolised asumitähised paigaldab AS Signaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles