Tallinna linn sai raehoone projekteerijaga kokkuleppele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bjarke Ingels Group'i töö, mis võitis rahvusvahelise arhitektuurikonkursi.
Bjarke Ingels Group'i töö, mis võitis rahvusvahelise arhitektuurikonkursi. Foto: Bjarke Ingels Group

Tallinna linnavalitsus jõudis Taani arhitektuuribüroo Bjarke Ingels Group’iga (BIG) kokkuleppele Tallinna linna uue administratiivhoone projekteerimislepingu lõpetamises.


Pooled ei jõudnud kokkuleppele projekteerimislepingu maksumuse suurendamise osas, mistõttu otsustati leping lõpetada, teatas Raepress. Kokkuleppe kohaselt on Tallinna linnal õigus tulevikus jätkata hoone projekteerimist iseseisvalt BIGi esitatud hoone eskiis- ja eelprojekti alusel.

Tallinna linna uue administratiivhoone projekteerimise ja ehitamisega seotud küsimuste lahendamise ajutine komisjon kiitis projekteerija juuresolekul 31. jaanuaril toimunud koosolekul kokkuleppe heaks ja esitas selle kinnitamiseks Tallinna linnavalitsusele.

Tänasel istungil aktsepteeris linnavalitsus kokkuleppe ning andis linnasekretärile volitused see allkirjastada. Linnasekretär Toomas Sepp kinnitas, et seoses projekteerimislepingu lõppemisega suunab linnavalitsus oma fookuse hoone edasise projekteerimise ja ehitamise finantseerimise võimaluste analüüsimisele, et selgitada välja, kas ja millises ajalises perspektiivis on hoone ehitamine võimalik.

Linnasekretär märkis, et projekteerimise jätkamisel on linn võtnud kohustuse kaasata Bjarke Ingels Group projekteerimise protsessi ja viidata arhitektuuriidee autori nimele ka projekti järgmistes etappides. «Rõõmu võib tunda ka selle üle, et projekteerija on omaltpoolt kinnitanud tahet panustada tulevikus projekti täiendavat aega parima lõpptulemuse saavutamiseks,» lausus Sepp.

«Meil on hea meel, et Tallinna linn on valmistumas sammuks lähemale Tallinna uue raehoone ehitamisele, mis on avatud ja kutsuvaks pinnaseks kohalikule demokraatiale ja avalikkuse kaasamisele. Me ootame võimalust olla kaasatud projekti ka tulevikus, pakkudes linnavalitsusele jätkuvat abi, et garanteerida uue kavandatava raehoone arhitektuurilist, praktilist ja sotsiaalset edu,» sõnas Bjarke Ingels Group’i asutaja Bjarke Ingels Raepress vahendusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles