Tasuta ühistransport: tallinlased said jaanuaris piletita sõidu eest ligi 300 trahvi

Madis Filippov
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiskaart.
Ühiskaart. Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei juhataja Monica Ranna andmetel koostati jaanuaris piletita sõidu eest 606 trahviotsust ja määrati trahve üldsummas 9308 eurot. Umbes pooled neist olid mittetallinlased.

Ajaleht Pealinn küsis Monica Rannalt, kas ta on teinud kokkuvõtte tasuta ühistranspordi esimesest kuust.

«Tõepoolest, ka mupo tegi oma kokkuvõtted, mis näitavad olukorra stabiliseerumist,» vastas Rand. «Kui me esimesel kahel jaanuarinädalal nõustasime ja õpetasime reisijaid ning suhtusime eksijatesse leebemalt, siis tänaseks oleme saavutanud oma varasema töörütmi.»

Tema sõnul tundub, et inimesed on uue süsteemiga harjuma hakanud ning ka hajameelseid, kes n-ö unustavad oma rohelise kaardi valideerimata, on vähemaks jäänud. Kannatlik õpetamine ja nõustamine olevat lõpuks vilja hakanud kandma.

«Mis puudutab statistilisi näitajaid, siis jaanuaris koostati piletita sõidu eest 606 trahviotsust ja määrati trahve üldsummas 9308 eurot,» täpsustas Rand. «Umbes pooled neist olid mittetallinlased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles