Keskerakond korraldas meeleavalduse kõrgete kodukulude vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandusministeeriumi ees Harju tänaval algas täna kell 16 Keskerakonna korraldatud meeleavaldus elektri hinna ja võrgutasude tõusu vastu.

Keskerakonna teatel näidatakse meeleavaldusel poliitikute, kodanikeühenduste ja kunstiliste esitluste ühisel jõul, et Eesti rahvas ei kavatse elektri hinna tõusu lihtsalt unustada.

«IRL saadab inimestele suisa mõnitavaid lepingu täitmise aruandeid ajal, mil nende peamine valimislubadus «Kodukulud alla» töötab risti vastupidises suunas,» ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Lauri Laasi, «2/3 elektri hinnast on valitsuse kontrolli all ning me nõuame, et võimalusi elektri hinna kontrollimiseks ka kasutatakse.»

Meeleavaldusel osales paarsada inimest, enamus neist vanemaealised. Meeleolu oli piketil elev ja rahvas nõudis majandusminister Juhan Partsi tagasiastumist.

Kõnesid on seni pidanud Keskerakonna liikmed Kadri Simson, Marika Tuus-Laul, Lauri Laasi, Viktor Vassiljev ja Peeter Võsa. Üllatuslikult osales meeleavaldusel ja võttis ka sõna reformierakondlasest riigikogu liige Igor Gräzin. Gräzini sõnul pooldab ta avatud elektrituru ideed, kuid praegust olukorda ei saa tema sõnul kuidagi vabaturuks nimetada.

Meeleavaldus lõppes performance'iga «Angry Parts». Performance seisnes selles, et sellal, kui üks noormees esines poodiumil Juhan Partsi kujutava käpiknukuga, visati rahva hulka terve hulk värvilisi palle. Meeleavaldus lõppeski sõnumiga, et meie anname teile vähemalt pallid, Parts ei sedagi.

Järgmine meeleavalduse toimub korraldajate sõnul kahe nädala pärast Eleringi kontori ees Kadaka tee 42.

Munitsipaalpolitsei on sulgenud protestiaktsiooniks Harju tänava Pegasuse kohvikust kuni majandusministeeriumi hooneni.. Munitsipaalpolitseilt tänava sulgemise kohta kommentaari ei olnud võimalik saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles