Tallinna linnajuhid saavad 13. kuupalga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus tahab hakata linnavolikogu esimehele ja aseesimehele, samuti linnavalitsuse liikmetele maksma 13. kuupalka, mida nimetatakse määruse eelnõus hüvitiseks töövõime ja tervise taastamiseks. Sama võimalus taastatakse kõigile linnaametite teenistujatele.

«Linnavolikogu palgalisele esimehele või palgalisele aseesimehele ja palgalistele linnavalitsuse liikmetele makstakse töövõime ja tervise taastamiseks üks kord kalendriaastas hüvitist ühe kuu töötasu määra ulatuses ilma linnavolikogu täiendava sellekohase otsuseta,» seisab homme linnavolikogu istungi päevakorras oleva määruse eelnõu tekstis.

Vähem kui kuuekuulise töötamise korral makstakse hüvitist poole kuupalga ulatuses.

Linnavolikogu esimehe ja linnapea töötasu määr on 3286 eurot kuus ning linnavolikogu aseesimehe ja abilinnapea töötasu määr on 2774 eurot kuus.

Samuti hakatakse linnajuhtidele maksma isikliku sõiduauto ametisõitudeks kasutamise eest hüvitist 600 eurot kuus või võimaldatakse kasutada ametiautot. Mobiiltelefoni ametialane kasutamine on neile limiidivaba.

Samuti soovib linnavalitsus taastada võimaluse maksta Tallinna ametiasutuse teenistujatele 13. kuupalka. «Teenistujale võib töövõime ja tervise taastamiseks maksta üks kord kalendriaastas hüvitist kuni teenistuja kuu põhipalga ulatuses. Vähem kui kuuekuulise pideva linna ametiasutuses töötamise korral võib hüvitist maksta kuni teenistuja poole kuu põhipalga ulatuses,» seisab Tallinna linna ametiasutuste uues palgajuhendis, mis samuti läheb homme volikogus kinnitamisele.

Tallinna linna 2013. aasta eelarves nähti ette linna ametiasutuste palgavahendite kasvuks 4,3 protsenti. Eelnõu seletuskirjas märgitakse, et ehkki palgaastmete jaotust vähesel määral korrigeeritakse, jäävad teenistujate põhipalgad 2009. aasta tasemele. Linnaametnikele puhkusetoetuse maksmine lõpetati 2010. aastal seoses majanduslangusega.

Linnapea Edgar Savisaar pidas vajalikuks rõhutada, et puhkusetoetust hakkavad saama kõik ametnikud. «Siin ei ole jutt Savisaarest, tema asetäitjatest ja Toomas Sepast, vaid jutt on kogu linnavalitsuse personalist, ehk tuhandetest inimestest, nende puhkusetoetuse taastamisest. Teiseks, jutt ei ole mingist uuest tasust. Jutt on selle kompensatsiooni taastamisest, mis kehtis Tallinnas veel kolm-neli aastat tagasi. Juba siis teatati, et kui meil on võimalik, siis me selle taastame. Ja nüüd me selle taastasimegi,» rääkis Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles