Valimised tulekul: Savisaar loobub lisapalgast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhi Edgar Savisaare valimisreklaam.
Keskerakonna juhi Edgar Savisaare valimisreklaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna linnapea ja linnavalitsuse liikmed koos volikogu esimehega otsustasid loobuda puhkusehüvitusest ehk niinimetatud 13. palgast.


«Kuna Delfi ja Tallinna linnavolikogu aseesimehe Jaak Juske meelest ei tohiks Eesti pealinn oma tippjuhti tasustada isegi samas ulatuses kui maksab Tartu ja Pärnu oma linnapeadele, otsustasin vabariigi aastapäeva eel tühjast mitte tüli tekitada,» teatas Tallinna linnapea Edgar Savisaar Raepressi vahendusel.

Kindlasti ei loobu Keskerakond aga Savisaare sõnul jõudsa palga ja sissetulekute tõstmise ideoloogiast kõigile Tallinna inimestele. «Samal ajal kui vabariigi valitsus on pikalt pealt vaadanud ja omalt poolt ka tagant õhutanud inimeste reaaltulude langust, jääb kõigile Tallinna elanikele alates tänavu jaanuari algusest siiski tasuta ühistranspordi kaudu kätte 13. kuupalk. Ka linna filharmoonia, muuseumitöötajate ja sotsiaalhoolekandetöötajate palgatõusud on otsustatud ja tulevad kindlasti,» kinnitas Savisaar.

«Keskerakondlik Tallinn taastab osaliselt ka masus tugevalt kärbitud linnaametnike puhkusehüvitised ja tulemata ei jää ka õpetajate ja kõikide teiste linnapalgaliste 2013. aastaks kavandatud palgatõusud,» lubas linnapea.

Savisaar rõhutas, et Eesti praeguses olukorras on oluline tõsta inimeste sissetulekuid terves riigis, rõhutas Savisaar. «Näiteks IRLi ettepanek igakuise maksuvaba miinimumi tõstmiseks 500 eurole juba alates järgmisest aastast väärib kindlasti toetamist kuni nad sellest ideest ise pole loobunud. Täna Toompeal opositsioonis oleva Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide käed on terve riigi tasandil väikese ja keskmise sissetulekuga inimeste olukorra parandamiseks aga liiga lühikesed. Küll teeb Keskerakond seni aga kõik meie võimuses oleva inimeste olukorra leevendamiseks ja kohaliku majanduse elavdamiseks nii Tallinnas kui ka teistes meie juhitavates omavalitsustes,» kinnitas Savisaar.

Linnavolikogus tuleb arutusele eelnõu, mis kehtestab linnapeal ja linnavalitsuse liikmetele ning volikogu esimehele ja aseesimehele nii nimetatud 13. palga või puhkusetoetuse ühe kkuupalga ulatuses. Eelnõu annab võimaluse madalamatele ametnikele puhkusetoetust maksta, tippjuhtidele aga määrab selle kindlalt.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad käesoleva aasta 20. oktoobril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles