Vana-Viru liiklusmuudatused tekitasid autojuhtides segadust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest on Vana-Viru tänav umbtänav, mille kaudu pääseb vaid tänavaäärsete majade juurde ja Europargi Mere puiestee parklasse.
Tänasest on Vana-Viru tänav umbtänav, mille kaudu pääseb vaid tänavaäärsete majade juurde ja Europargi Mere puiestee parklasse. Foto: Mihkel Maripuu

Täna õhtupoolikul oli hulgaliselt selliseid autojuhte, kes vana harjumust mööda Aia tänavalt Vana-Viru tänavale pöörasid ja varsti sealt kas õigetpidi või tagurpidi tagasi tulid, sest tänava teine ots oli betoontõketega suletud.


Segadust jätkus tänavalõigul terveks päevaks. Vana-Viru tänava vanalinna poolsesse otsa pandud keelumärki ei pannud autojuhid tähele niikaua, kui teine ots lõpuks kivituvidega suletud sai. Pärastlõunal ilmus tänavanurgale ka suur kollane silt, mis hoiatas liikluskorralduse muudatuse eest. Sellel oli vähemalt osaline mõju ja nii mõnigi roolikeeraja keelumärgi alt läbi ei sõitnud.

Vähemalt üks, silmnähtavalt kõrges eas autojuht ei jäänud aga esimese korraga ilmselt uskuma, et Vana-Viru tänav nüüdsest kinni on ning sõitis veel teist korda tänava läbi, et veenduda, et tänav on tõepoolest suletud.

Hommikul, veidi pärast seda, kui Signaali töömehed olid Vana-Viru tänavale esimesed kivituvid paika pannud, helises Tallinna transpordiametis telefon ja anonüümne helistaja teatas: «Te võite need betoonkobakad sinna ju paika panna, aga me koristame need nagunii eest ära!» Ametnikud arvavad, et ähvardaja oli mõni taksojuht.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa aga kinnitas, et muudatusi ei tehtud sugugi taksojuhtide kiusamiseks. «Põhjus on tegelikult selles, et Vana-Viru tänava ots ristub Mere puiesteega. Sealtkaudu kulgeb sadama ning vanalinna vaheline jalakäijate liiklus, mis hõlmab nii Soome laevade kui kruiisilaevade turiste. Mere puiestee ja Vana-Viru tänava nurgal on trammipeatus, seal on ringliiklus, ja siis on väljasõit Vana-Viru tänavalt piiratud nähtavusega kohas,» loetles Rüütelmaa.

«Tegemist on keerulise liiklussituatsiooniga, kus sõidukijuht peab oma tähelepanu kõikide nende asjade vahel jagama. Ja elu näitas seda, et tihtipeale jäi jalakäija vajaliku tähelepanuta ja tekkisid ohtlikud olukorrad. Ja kui me seda olukorda seal jälgisime ja hindasime, siis oli näha, et sõidukijuhid ei andnud sageli jalakäijatele teed. Me saame aru, et autojuhi tähelepanu oli hõivatud muude asjadega. Kuna liiklussituatsioon oli seal sedavõrd pingeline, siis ei olnud mõistlik oodata niikaua, kuni mõni õnnetus juhtub, vaid kehtestada seal juba praegu uus kord, et kevadel, kui jalakäijate hulk suureneb, oleksid ka autojuhid uue korraga juba harjunud,» lisas ta.

Mis puudutab taksosid, siis lähim taksopeatus asub sellest kohast, kus täna peatus ära kaotati, 20 meetri kaugusel Mere puiesteel. Seal, kus päeval peatuvad turismibussid, võivad õhtul kella seitsmest hommikul kella kuueni seista taksod.

«Järgmine taksopeatus on Viru tänaval, siis on peatus Viru hotelli ees ja veel üks Inseneri tänaval. Kui inimene soovib taksot saada, siis ükskõik kuhupoole ta vaatab, läheduses on mõni taksopeatus,» loetles Rüütelmaa.

Ta kinnitas, et kindlasti kaalutakse nüüd võimalust luua mõni uus taksopeatus mõnes teises kohas. Aga see peab olema mugav ja ohutu nii inimestele. Samuti peab olema taksodel mugav nii peatusse kui sealt ära sõita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles