Homme algav Noor Meister tõmbab tähelepanu kutseharidusele

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsemeistrivõistlused.
Kutsemeistrivõistlused. Foto: Erakogu

Sel reedel ja laupäeval, 8.-9. märtsil toimub esmakordselt kutsehariduse suursündmus Noor Meister 2013, mis koondab kaheks päevaks Tallinnasse Eesti Näituste messikeskusesse kogu kutsehariduse.

«Kuigi kutsevõistlus Noor Meister toimub juba neljandat korda, on see aasta eriline, sest 2013. aastal toimub see eraldiseisva suursündmusena,» ütles SA Innove juhatuse liige Tõnis Arvisto, lisades, et Noorel Meistril 2013 toimuvad kutsemeistrivõistlused, õpetlikud töötoad, kutseharidusmess ja seminarid õpetajatele.

Noor Meister 2013 toimuvatel kutsevõistlustel võtavad mõõtu 300 kutseõppurit 21 võistlusalal. Võistlustulle astuvad müüjad, majutusteenindajad, mehhatroonikud, floristid, juuksurid, pagarid, kondiitrid, ehituspuusepad, tislerid, ehitusviimistlejad, plaatijad jne.

«Uuendusena toimuvad mõlemal päeval töötoad, kus külastajad saavad oma käega proovida erinevaid elukutseid,» lisas ta. Tema sõnul on väga oluline osa kutseharidusmessil, kus huvilised saavad tutvuda ametikoolide õppimisvõimalustega.

«Kutsehariduse suursündmusele ootame eelkõige põhi- ja keskkooli lõpuklasside õpilasi, kuid oodatud on ka nooremad ja vanemad huvilised. Kindlasti on sündmus oluliseks infoallikaks õpetajatele ja karjääri valdkonna töötajatele,» rääkis Arvisto, lisades, et ürituse sissepääs on kõigile tasuta.

«Noorel Meistril on lisaks haridusinfole ka sisukas meelelahutusprogramm, näiteks astuvad üles meie selleaastased superstaarid Rasmus Rändvee ja Elina Born,» lisas Arvisto.

Rohkem infot Noor Meister 2013 kohta leiab ürituse veebilehelt.

Üritust korraldab SA Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles