Uus prügivedaja - Põhja-Tallinn upub jäätmetesse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Tallinnas juba terve nädala toiminud uus prügiveosüsteem ja uus vedaja on põhjustanud palju nurinat, sest konteinereid ei tühjendata õigel ajal ja prügikastide kõrvale tekivad suured olmeprügi hunnikud.


Üks Põhja-Tallinna elanik rääkis Postimehele, et pidi suure kortermaja jäätmete äraveo tagamiseks mitu päeva telefoni otsas rippuma ja keskkonnaametiga asju ajama. Veel reede lõuna ajal oli konteiner täis. Varasem kogemus aga on näidanud, et maja 90 korteri elanikud tekitavad nädalavahetuse jooksul arvestatava koguse prügi.

«Kui keskkonnaametisse helistasin, siis sealne inimene ütles, et neil on selle nädala jooksul väga palju probleeme olnud. Reedel helistati lõpuks tagasi, et õhtupoolikul tuleb auto ja viib prügi ära, ehkki ei ole õige päev,» rääkis suure kortermaja elanik reede lõuna ajal. Pärast veel ühte kõnet keskkonnaametisse jõudis prügivedaja siiski reede õhtupoolikul tema õuele.

Nii hästi ei ole aga läinud Sõle tänava ümbruse paljude majade elanikel. Nende õuele kogunevad järjest suuremad prügihunnikud. «Paljudes majades on enamuses venekeelsed elanikud, kes ei tea keskkonnaametisse helistada ja prügiautot välja nõuda. Nii palju kui ma olen kuulnud, pidi vaatepilt seal üsna kole olema,» ütles Postimehega vestelnud mees.

Tallinna linn läks alates 1. märtsist üle uuele prügiveosüsteemile, kus jäätmevedaja ja jäätmekäitleja on erinevad, elanikega sõlmib lepinguid ja arveldab aga hoopis keskkonnaamet. Jäätmeveo hanke võitis Ida-Virumaa kommunaalkuninga Nikolai Ossipenkoga seotud firma Ekovir. Ekovir veab Põhja-Tallinna prügi nüüd Iru elektrijaama jäätmeplokki, kus see ära põletatakse. Paraku ei ole Ekoviri prügivedu vähemalt esialgu käivitunud nii hästi kui loodetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles