Negatiivne klientide tagasiside viis lepingu lõpetamiseni Harri Kingoga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kingo pulmapalees..
Harri Kingo pulmapalees.. Foto: Teet Malsroos.

Tallinna Perekonnaseisuamet ei pikendanud töölepingut tseremooniameister Harri Kingoga. Ameti juht Karin Kask edastab, et otsuse tegemisel lähtuti vajadusest kaotada mittekoosseisulised ametikohad ning kuulda võeti ka klientide mitte nii head tagasisidet Kingo tööle.

Lepingu pikenduseta jäänud Kingo kirjutas oma Facebooki seinal ka avaliku selgituse, kus omistas perekonnaseisuameti juhile Karin Kasele ebaõiglast juhtimisstiili ning mõnitavat kõnemaneeri.

Endise ajakirjanikuna suutis Kingo sündmusteahela väga elavalt kirja panna. Postituses nimetab mees temaga sõlmitud lepingu mittepikendamist vallandamiseks ja toob selle põhjuseks Karin Kase pikaaegse soovi tseremooniameistrist vabaneda.

Kingo tsiteerib Kaske järgmiselt: «Harri - kujutle imeilusat Versace kostüümi. Kujutle, et selle kauni kostüümi rinnaesisel on suur inetu rasvaplekk. Sina oled see rasvaplekk Versace kostüümil! Sina oled selline häbiplekk perekonnaseisuameti rinnaesisel!»

Kask avaldas nördimust, et kirjutises on talle omistatud sõnu, väljendeid ja käitumist, mida ta kunagi ei kasuta.

«Perekonnaseisuametis töötas lisaks kahele põhikohaga abieluregistreerijale kaks 0,5 ametikohaga koosseisuvälist meessoost abieluregistreerijat, kellest üks oli Harri Kingo. Lähtuvalt uuest avaliku teenistuse seadusest, tuli kaotada mittekoosseisulised ametikohad ja teha valik kahe 0,5 kohaga töötava mittekoosseisulise registreerija vahel,» põhjendas Kask, miks lepingut ei pikendatud.

Töösuhte jätkamise otsuse tegemisel sai kaalukeeleks ametile saadetud tagasiside abiellujatelt, mis ei olnud Kingo osas alati positiivne, märkis Kask ja lisas, et ametis jätkas täiskohaga teine mittekoosseisuline ametnik, kelle kohta puudus negatiivne tagasiside ja kes sooritas täismahulise perekonnaseisuametniku kutseeksami, mis annab talle õiguse teha kõiki perekonnaseisutoiminguid.

Kask ei teinud ka saladust, et Kingo maadleb siiani alkoholismiga ega tunnista endale sellega kaasnevate probleemide tõsidust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles