Kevadine koolivaheaeg: 60 noore suhtes alustati väärteomenetlust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus alaealised. Pilt on illustratiivne.
Purjus alaealised. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetus ning alanud koolivaheaeg tõi tänavale koolinoored, kes paraku ei suutnud hoiduda alkoholist ja tubakast.

Kahe päeva jooksul tabasid noorsoopolitseinikud Tallinna kesklinna ja Haabersti piirkonnas üle 60 noore, kes olid rikkunud alkoholi- ja tubakaseadust.

Lisaks pidasid Põhja prefektuuri politseinikud kinni ühe täiskasvanu, kes oli ostnud alaealisele alkoholi. Kolmelt koolinoorelt leidsid korrakaitsjad narkootilisi aineid ning viis noort kasutasid võõrast isikuttõendavat dokumenti.

Ühel noormehel õnnestus politsei huviorbiiti sattuda lausa mõlemal päeval.

Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna noorsooteenistuse vanem Vitali Matvejev märkis, et paratamatult satuvad noored alkoholi mõju all enam sekeldustesse, rääkimata selle laastavast mõjust noorele organismile.

«Näiteks on alkoholiuimas laps kerge saak vargale, samuti on noorel inimesel suurem tõenäosus keelatud joogiga liialdamisega saada tõsine mürgitus,» rääkis Matvejev. «Kindlasti tuleks nii alkoholi kui ka tubakaga seotud riskidest aegsasti oma lapsega rääkida, et hoiduda hilisematest sekeldustest.»

Kuna koolivaheajal on paljud lapsed omapäi, otsides endale meelepärast tegevust, paneb politsei lastevanematele südamele olla lapse tegemistega võimalikult hästi kursis ning suunata noorte energia pigem trennidesse ja huvialaringidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles