Valimised tulekul: reforminoored soovivad Tallinnas liiklejaile head teed

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plakati auklikest teedest Männiku tee ja Vabaduse pst ristmikule tellis Reformierakonna noortekogu.
Plakati auklikest teedest Männiku tee ja Vabaduse pst ristmikule tellis Reformierakonna noortekogu. Foto: Mihkel Maripuu

Kohalike valimiste eel on aktiveerunud konkureerivate erakondade noortekogud. Tallinna trammide reklaam «Parts, astu tagasi!» Keskerakonna noortekogu tellimusel ja nüüd Järve asumis paiknev pealinna tänavaaukude taustal «Head teed!» reforminoorte tellitud reklaamplakat on märk käima läinud valimiseelsest propagandast.

«Tallinna teede olukord on täielikult ebarahuldav. Linnavalitsuse tegutsematus ja Kalle Klandorfi ükskõiksus on muutnud Tallinna teed liiklemiseks ohtlikuks,» põhjendas Reformierakonna noortekogu peasekretär Joonas Vänto initsiatiivi püstitada kaks plakatit linnavalitsuse poolse sõnumiga «Head teed!».»

«Suuremad ja väiksemad teeaugud on Tallinnas saanud kui iga-aastasteks kevadekuulutajateks, mis tekitavad liiklejatele palju kahju ning selle põhjuseks on aastate pikkune teederemondi alarahastamine,» lisas Vänto.

Reformierakonna noortekogu peasekretäri arvates on vale, et linnavalitsus eelistab tallinlastele oluliste probleemide lahendamise asemel kulutada raha asendustegevustele, näiteks munitsipaalgolfiväljaku rajamisele ja munitsipaalpolitsei ülevalpidamisele.

«Reforminoorte ettepanek on kasutada linnaeelarves olevat raha Tallinna peamiste probleemide lahendamiseks, et Tallinna elanikel oleks siin hea elada ning üheks põletavamaks probleemiks on pealinna auklikud teed,» ütles Vänto.

Tarbijakaitseameti teatel ei ole tegemist reklaamiga reklaamiseaduse tähenduses. Seetõttu ei algata amet olemasolevate andmete põhjal ka menetlust.

Tallinna linnavalitsuse avalike suhete osakonna edastusel ollakse kursis sellega, kes on reklaami tellija. Rohkemaid kommentaare plakati sõnumi osas linnavalitsus ei jaganud.

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles