Tallinna park tuleb Moskva jõe äärde, Moskva park Lasnamäele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe majad (foto on illustratiivne).
Lasnamäe majad (foto on illustratiivne). Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tänasel kohtumisel linnakodanikega valgustas abilinnapea Kalle Klandorf ka Moskvasse rajatava Tallinna pargi ning Eesti pealinna plaanitava Moskva pargi ideed.

Abilinnapea sõnul saab Moskvasse rajatav Tallinna park olema väga suurejooneline. «Suur park peaks tulema Moskva jõe äärde. Seal saab olema hulk Tallinna elemente, teiste seas ka Tallinna sadama koht, erinevaid Tallinna vaateid,» rääkis Klandorf.

Tallinna plaanitav Moskva park võiks abilinnapea sõnul asuda Lasnamäel, kus praeguses Kivila pargis on üks osa välja ehitamata. «Üks idee on, et park kujutaks endast Moskva metrood – mänguväljakud jms pargis oleks tähistatud metroopeatuste nimedega,» kergitas Klandorf tulevikuplaanielt katet. Moskva pargist räägitakse praegu siiski vaid ideetasandil ning Klandorfi sõnul seda veel ehitama ei hakata.

Moskvasse rajatava Tallinna Pargi ning Eesti pealinna rajatava Moskva pargi idee sündis kahe aasta eest, kui Tallinnas külastas delegatsioon Moskvast.

Hea lugeja, avalda  kommentaariumis arvamust: kuidas sobiks Lasnamäele Moskva park?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles