Ühiskaardiga kogutav info dikteerib tulevikus ühissõidukite graafikut

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiskaart.
Ühiskaart. Foto: Toomas Huik

Alates aprillikuust muutub Tallinna ühissõidukite sõidugraafik. Kooliõpilaste palvel viiakse sisse muudatused bussiliinil number 6 ning bussiliinidel nr 1A, 8, 24/24A, 32 ja 34A muutub tööpäevane ja bussiliinil number 3 laupäevane ning pühapäevane sõiduplaan seoses vajadusega korrigeerida sõiduaegu, bussiliinil number 49 tiheneb laupäevane ja pühapäevane sõiduplaan, edastas Tallinna transpordiamet.

«Valdavalt on tegemist liiklusoludest tingitud sõiduaegade korrigeerimisega. Suvistele sõiduplaanidele üleminek toimub 1. juunist,» kommenteeris Tallinna transpordiameti sõitjateveo osakonna juhataja Udo Ots Postimehe päringut.

Validaatoritelt saadud andmeid liinitöö korraldamiseks amet aga veel ei kasutata.

«Uue piletimüügisüsteemi andmeid on plaanis kasutama hakata pärast täies mahus üleminekut uuele piletimüügisüsteemile,» märkis Ots.

«ID-pileti süsteemi piletid (1, 3, 5 ja 30 päeva piletid) kehtivad kehtivusaja lõpuni. Uuest piletisüsteemist hakkab liinivõrgu planeerimiseks andmeid saama alles siis, kui kõik ID-pileti kehtivused on lõppenud, st valideerima hakkavad ka praegused ID pileti kasutajad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles