EAÜ: raadio esitamine ühissõidukis on maksustatav autoritasuga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammis reisijad.
Trammis reisijad. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Seoses avalikus ruumis ettemängitava raadio teemaga, märkis Eesti Autorite Ühing, et selleks, et raadiot või muud helikandjat ette mängida, peab maksma autoritasu.

EAÜ edastusel on kasutusel erinevad tariifid, millega on ettevõttel võimalik saada luba raadiojaama esitamiseks - see on aga bussifirma otsustada, kas nende liinibussides võimaldatakse raadiokuulamine või mitte.

Kui ühissõiduki juht on isikuliselt võtnud vastu otsuse kuulata raadiot, mis kostub salongi, ja EAÜ on sellisest juhtumist teadlik, pöörduvad nad firma poole autoritasu sissenõudmiseks.

EAÜ teatel on siinkohal firma enda valik - kas võtta luba terves mahus ja kõigile teenindatavatele liinidele või ainult mõnele. Need, kes loa eest maksmisest huvitatud pole, peaksid bussijuhtidega rääkima, soovitab EAÜ.

Avalikus ruumis raadio esitamise reeglid laienevad ka restoranidele, kohvikutele, kaubanduskeskustele ja ka keldributiikidele või -juuksuritele, -maniküüridele jms.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles