Lugeja küsib: miks on Lasnamäel Mereakadeemia bussipeatus?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mereakadeemia endine hoone Lasnamäel
Eesti Mereakadeemia endine hoone Lasnamäel Foto: Andres Haabu

Mereakadeemia kolis talvel Lasnamäelt ära. Postimees.ee lugeja soovib teada, kas sealne Mereakadeemia bussipeatus ja bussiliin nimetatakse nüüd ümber?


«Tõepoolest, Mereakadeemiaga pole sealsel peatusel enam midagi tegemist. Aga selle muutmine peaks käima linnavalitsuse nimekomisjoni kaudu. Kuna igasugused asutused kolivad aeg-ajalt ühest kohast teise, siis ei taheta peatuste nimesid enam asutuste järgi panna,» ütles transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Tema sõnul on ka erandeid, viimane neist näiteks Tallinna Ülikooli peatus. Seal oli varem Kreutzwaldi peatus, aga kuna Kreutzwaldi tänav asub sealt suhteliselt kaugel, siis see tekitas pigem segadust. Nii otsustatigi Tallinna Ülikooli ees olevale peatusele Ülikooli nimi anda.
«Kõige ilmekam näide ammu kadunud asutuse tänaseni käibivast nimest on ju Taksopark. Rahvasuus kutsutakse sealset ristmikku siiamaani Taksopargi ristmikuks ja ka ühissõidukipeatus kannab sama nime. Selliseid kohti on veel, aga linna nimekomisjoni seisukoht on see, et enam ühissõidukipeatustele asutuste järgi nimesid ei panda,» lausus Harjo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles