Lasteaiast lahkunud 5-aastane poiss uitas õhtuni Tallinna tänavatel

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe lasteaiast kadunud 5-aastane poiss käis ära Balti jaamas.
Lasnamäe lasteaiast kadunud 5-aastane poiss käis ära Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmise nädala teisipäeval lahkus kella 17 ajal ühest Tallinnas Lasnamäel asuvast lasteaiast 5-aastane poiss, kes sõitis bussi ja trammiga ning käis ära Balti jaamas, ilma et ükski täiskasvanu oleks üksi uitava lapse vastu huvi tundnud.

Nii nagu tavaliselt, pidi tol teisipäeval poisile järgi tulema tema suurem vend. Laps oligi end riidesse sättinud ning öelnud kasvatajatele, et vend tuli järgi ning ta läheb koju. Kuna tegemist oli juba õhtueelse ajaga, ei näinud kasvataja selles midagi kahtlast.

Lapse kadumisest saadi aru siis, kui lapsele tuli veidi hiljem vend järgi. Nii kasvataja kui ka suurem vend asusid ise last lasteaia ning kodu ümbrusest otsima. Koheselt võttis kasvataja ühendust lapse emaga, kellega saadi kontakti mõni tund hiljem.

Politseisse jõudis info lapse kadumisest kella kaheksa ajal õhtul. Lapse kirjeldus edastati patrullidele ning linnas tegutsevatele turvafirma töötajatele, kes otsimisega aktiivselt ka tegelesid. Poisi otsimisse kaasati ka koerapatrull.

Veidi enne üheksat õhtul viis 60ndates aastates meesterahvast Viru keskuse jalakäijate tunnelis jalutanud 5-aastase poisi Viru keskuse turvatöötajate hoolde, kes andsid lapse üle politseipatrullile.

Viimane viis väikese seikleja, kes oli jõudnud paari tunniga käia mitmes kaupluses, sõita nii bussi kui ka trammiga ning uudistada Balti jaamas, turvaliselt koju.

«Vaatamata sellele, et väike poiss oli seigelnud Tallinna ühest linnaosast teise nii jalgsi kui ka erinevate ühistranspordivahenditega ning tal ei olnud mütsi, oli ta leidmise hetkel küllaltki reibas ning terve,» rääkis Põhja prefektuuri Ida jaoskonna noorsooteenistuse vanem Helle Soots.

«Muret tekitab hoopis täiskasvanute tähelepanematus ja ükskõiksus, kes ei pidanud mitme tunni vältel vajalikus küsida seiklevalt lapselt, kus on tema vanemad, kuhu ta üksi läheb või kas kõik on ikka korras,» lisas ta, märkides, et reeglina ei näe me tänavapildis üksi liikuvaid 5-aastaseid ega kujuta ka lapsevanematena ette, et saadame lasteaiapõnni iseseisvalt linna peale uitama.

«Seekord läks kõik hästi ning vapper poisike jõudis tervelt koju,» ütles Soots. «Kuid alati ei pruugi kõik nii hästi minna ning seetõttu tulebki meil, täiskasvanutel, sekkuda ning hoolitseda endast nõrgemate turvalisuse eest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles