Ekspert: uute rongide kasutuselevõtt on võrreldav mobiilside tulekuga

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee uued rongid hakkavad sõitma saabuval suvel.
Elektriraudtee uued rongid hakkavad sõitma saabuval suvel. Foto: Mihkel Maripuu

Uute reisirongide tulekut Eesti raudteedele võib võrrelda mobiilside tulekuga aastakümneid tagasi, arvas TTÜ majandusteaduskonna õppejõud Rein Riisalu.

«Ma olen nende hulgas kes on optimistid ja ma usun seda, et uute rongide tulek on võrreldav mobiilside tulekuga sellel ajal, kui olid muidu lauatelefonid,» ütles Riisalu, kelle sõnul tähendavad uued rongid Eesti transpordisüsteemis hüppelist muudatust paremuse poole, vahendab ERRi uudisteportaal hommikust «Terevisiooni».

Saatekülaline selgitas, et Eesti trasnpordi suur eesmärk on olnud see, kuidas tuua inimene autost ühistransporti ja uued elektrirongid ning diiselrongid on suur samm selles suunas.

Praegu ulatub raudtee Mandri-Eesti kõigisse maakondadesse, välja arvatud Läänemaa, kuigi 2020. aastaks võiks reisijate arv Riisalu hinnangul kasvada kaks korda, mis tähendaks tipptundidel vähem autosid linnade tänavail.

Ekspert usub, et elamine Tallinnast väljaspool, näiteks Haapsalus, Pärnus, Raplas muutub uute rongide kasutamisega palju ligitõmbavamaks - kui seitsme aasta pärast näiteks Raplas elav inimene sõidab hommikul rongiga tööle, siis saab ta osa tööst tänu internetile juba seal ära teha, selgitas Riisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles