Lasteaia kõrval elavad kodutud ja kerkib prügimägi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Asula tänaval asuva Magdaleena lasteaia kõrval pesitsevad mahajäetud garaažides kodutud, sinnasamasse kõrvale tassitakse järjest juurde kõikvõimalikke jäätmeid.


Mitu lugejat esitasid selle Postimees.ee korraldatud Tallinna koledaima koha konkursile just seetõttu, et niisugune laga valitseb just lasteaia kõrval. Lasteaia mänguväljakut eraldab lagastatud alast vaid võrkaed ja garaažide juurde viiv tee. Lasteaia taga on veel üks lagunenud ja ära reostatud ehitis. «See on kunagine boilerijaam. See läheb sel suvel lammutamisele, aga siis me oleme nendele garaažidele tegelikult veel rohkem avatud,» ütles lasteaia direktor Kai Lass.

Lasteaed on naaberkrundi heakorra küsimuses pöördunud Kesklinna valitsuse poole, kes on seda varasematel aastatel korduvalt koristanud, kuid see on olnud vaid ajutine leevendus. «Kodutud elavad seal juba mitu head aastat. Me oleme neile ka politseid kutsunud, aga politsei ei saa midagi teha, kui nad seadust ei riku,» tõdes direktor.

Lasteaias käivate laste vanemad pole koleda naabruse kohta veel midagi öelnud.«Minu poole pole keegi pöördunud, võibolla keegi on otse politseisse helistanud. Aga niikaua kui see seltskond meil uksest sisse ei trügi, pole midagi teha. Meil on väravad öösel kinni ja neil on ilmselt oma piirkonnas nii hea olla, et siia nad ei tule. Oleme mõelnud, et peaks elulõngad võrkaia külge panema, see võib-olla varjaks natuke seda vaatepilti,» rääkis Lass.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Kerttu Rakke sõnul asub lasteaia kõrval likvideerimisel oleva Asula 14a garaažiühistu maa. «Kesklinna Valitsus on heast tahtest kevadkoristuse raames viinud ära suurema sodi ja kodutute poolt toodud prügi. Kuna olukord on tõepoolset lume sulades jälle muutunud jubedaks, püüame seekordki muuta seda paremaks. Omanike korralekutsumine ja sellekohast rikkumiste menetlemine on munitsipaalpolitsei pädevuses,» lausus Rakke.

Munitsipaalpolitsei saab lagastatud kohast teada Postimehe käest ning asub kohe tegutsema. «Mupo patrull käis kohapeal, fikseeris olukorra ning alustas koheselt menetlust. Loodame, et linnaosavalitsus jätkab oma varasemat hea tava ning aitab prügimäe koristamisele kaasa,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Täname ka inimest, kes Asula 16 olukorrale tähelepanu juhtis. Palume tulevikus ühendust võtta otse mupo korrapidajaga. Meie patrullteenistus ja linnaosades asuvad mupo kontrollpunktide töötajad reageerivad kõigile väljakutsetele. Korrapidaja number on 14410 ja see töötab ööpäevaringselt,» kinnitas Hunt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles