Galerii: Kristjan Raua kunstipreemiate üleandmine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna anti Tallinnas üle neli Kristjan Raua nimelist kunstipreemiat.

Neli võrdväärset preemiat suurusega à 2240 eurot ja Enn Johannese kujundatud medalid anti laureaatidele üle pidulikul tseremoonial Tallinna raekojas.

Tänavu said preemiad Juta Kivimäe (Eesti skulptuuri uurimise ja tutvustamise eest, pidades silmas tema pikaajalist tööd KUMU skulptuurikogu hoidjana ja Vabaduse galerii galeristina aastatel 2007-2013), Rait Prääts (klaasikunsti, joonistuse ja installatiivse skulptuuri õnnestunud sünteesi eest näitusel «Läheb järjest kiiremaks?»), Tõnis Saadoja (võõrandatud realismi kaanonis maalitud monumentaalmaali eest NO99 teatrisse) ja Evi Tihemetsa (võimsa, seitsmest isikunäitusest koosneva rea eest oma 80. juubeliaastal).

Kristjan Raua nimeline aastapreemia on vanim kunstipreemia Eestis, mida tänavu jagatakse 41. korda, preemiat annavad ühiselt välja Eesti Kunstnike Liit ja Tallinna linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles