TTÜ õppeprorektor: võib-olla peavad ECOMENi üliõpilased uuesti algusest alustama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone. Foto: Peeter Langovits

Seoses Majanduse ja Juhtimise Instituudis tekkinud tõsiste probleemide ja väidetavate seaduserikkumistega, pöördus venekeelne Postimees Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ), mis haridusministeeriumi andmetel pakub venekeelset rakenduskõrgharidust programmis «Äri ja haldusjuhtimine» ning kellel on selleks tähtajatu litsents.


TTÜ õppeprorektor Kalle Tammemäe ütles venekeelsele Postimehele, et formaalselt ei ole ükski õppeasutus kohustatud vastu võtma tudengeid, kelle haridus on mõne kõrgkooli sulgemise tõttu pooleli jäänud. «Kui haridusministeeriumilt tuleks selline korraldus, kui oleks vastav leping, siis oleks teine asi. Kuid praegu sellist korraldust ei ole.»

Tammemäe sõnul võivad Majanduse ja Juhtimise Instituudi (ECOMEN) üliõpilased astuda TTÜsse teistega võrdsetel alustel. «Kõik tingimused on kõikidele ühesugused. Kui midagi on jäänud õppimata küllalt hilises staadiumis, kui läbitud kursusi on küllalt palju, on võimalik astuda mitte esimesele, vaid mõnele kõrgemale kursusele,» ütles õppeprorektor ja lisas, et niisugusel juhul on võimalus pääseda tasuta õppekohale nullilähedane, sest tasuta kohti on majanduserialadel algusest peale olnud mõned üksikud, konkurss on väga suur.

Tammemäe sõnul võivad ECOMENi tudengid leida ennast olukorrast, kus nad on põhimõtteliselt ootamatult eksmatrikuleeritud ja (mõnda teise) kõrgkooli tuleb uuesti sisse astuda. «Ja kui astuda esimesele kursusele, siis juba keskkooli tulemuste alusel ja seal on mingisugune võimalus pääseda ka tasuta kohale.»

Mis puudutab vene keeles õppimist, siis Tammemäe ütles, et Virumaa Kolledžis on kaks programmi,, kus õppetöö toimub algusest lõpuni vene keeles. Tallinnas on venekeelsete üliõpilaste jaoks ette nähtud «üleminekugrupid», et tulevikus toimuks nii õppetöö kui diplomi kaitsmine eesti või inglise keeles.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles