Galerii: Kunstiakadeemia krundil toimusid eile ehitustööd

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile öösel vastu tänast avanes Eesti Kunstiakadeemia krundil ootamatu vaatepilt: platsile saabus eriveos betoonpaneele ning kaks kraanat ajasid oma haarded laiali, et tõsta paika 56 meetri pikkune HTT-paneelidest LAUD.

Galerii LAUD on Kumu kunstimuuseumi näituse «Aedade järelelu» linnaruumiprojekt Tallinna kesklinnas.

Tavapärase valgete seintega galerii asemel märgistab ruumi 56 m pikkune laud, mis «kaetakse» suve jooksul erinevate sündmustega. Asukoht EKA krundil aktiviseerib kesklinna trööstitult tühja parklaga ala ja loob alternatiivseid võimalusi nii kunstiürituste kui ka muude ettevõtmiste korraldamiseks.

LAUD pakub vahetut kunstikogemust väljakult möödujale - see on kohtumis- ja koosolemispaik, kus toimuvad töötoad, näitused, performance’id, filmi- ja muusikasündmused, piknikud ja peod.

Külastajad on oodatud LAUDA aktiivselt kasutama. Kolm aastat tagasi alustati kunstiakadeemia lammutamist. Krundi ajutise hõivamisega tuuakse EKA taas oma krundile.

Galerii ja tegevuspaik jääb avatuks kuni 9. septembrini.

Projekti initsiaatorid ja idee eestvedajad on Eve Arpo ja Grete Veskiväli rühmitusest You Must relax. Kaasautorid: Lauri Eltermaa, Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla, Ahti Grünberg ja Tõnis Kalve. Helikujunduse loob Taavi Tulev.

Lisainfot leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles