Vitsut: kümne aasta pärast tuntakse rahvusvaheliselt pigem Tallinna kui Eestit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut
Toomas Vitsut Foto: Liis Treimann

Tallinna Postimehe palvel avaldavad tänasel pealinna päeval Tallinna linnavolikogu poliitiliste suundade esindajad arvamust teemal «Tallinn täna ja kümne aasta pärast».

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut (KE) kinnitas, et talle meeldib Tallinn – nii tänane kui loodetavasti ka tulevane.

«Pealinnana on Tallinn  parajalt suur, kodune, funktsioneeriv, eriilmeline, intrigeeriv, huvitav ja arenev,» leiab Vitsut. «Meeldib tasuta ühistransport, nagu enamikule, ja et meie inimesi toetatakse nende muredes.»

«Kuna aga olukord Eestis on nii kaugel, et Tallinnast on saanud omamoodi personifitseeritud poliitiline tegelane, siis kindlasti annab mõne muu erakonna pooldaja teistsuguseid hinnanguid. Linn ise ei ole seda millegagi ära teeninud, et teda sel moel nagu vastast rünnatakse. Õnneks on meie linn siiski elanud üle hullemaidki aegu.»

Vitsuti sõnul on kümne aasta pärast Tallinnas lisaks eelöeldule kindlasti rohkem avatust, erinevaid keeli ja kultuuriilminguid, millega koos kasvab ehk ka tolerants. «Ainsa kasvava elanike arvuga paik Eestis, kus elab siis juba pool miljonit inimest. Endiselt linn, mille õhk teeb vabaks ja annab lootust.»

Väljapool linnapiire elamine on Vitsuti arvamusel kujunenud jõukate hobiks. «Silm puhkab nii ilusal linnasüdamel kui põnevatel nurgatagustel. Valmis ehitatud on Ülemiste liiklussõlm ja väike ringtee ümber järve ning mööda Lasnamäe kanali rööpapaari tuhiseb all-linna kiirtramm,» tutvutsab Vitsut oma tulevikuvisiooni.

«Niinimetatud «mägedel on nõukaaegne elamupark hakanud pisitasa asenduma õdusate ja säästlike majadega, Igale lapsele on koht kodulähedases lasteaias ja koolis,» loodab volikogu esimees.

«Töökohtadele linnahaiglates käib tugev konkurents välismaalt tagasi pöörduvate arstide vahel. Rahvusvaheliselt tuntakse pigem Tallinna kui Eestit, sest siinsed entusiastid on end paljudes niššides suutnud maailma murda,» arvab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles