Nõmme turul algab soodusmüük

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turg.
Nõmme turg. Foto: Peeter Langovits.

Reedel algab alles hiljuti pärast põhjalikku uuenduskuuri avatud Nõmme turul soodusmüük, mis kestab 14. juunini. Sel ajal müüb12 firmat turul toidukaupu tavalisest madalama hinnaga.


5. juunil algav sooduskampaania ei hõlma kõiki Nõmme turul kauplevaid müüjaid ja ettevõtteid. Kampaanias osaleb 12 firmat ning soodushinnaga kaupu on umbes 20. Näiteks Saaremaa Piimatööstus pakub Edami juustu kilohinnaga 59,90 krooni. OÜ Monafex jahutatud broileri koibi saab osta hinnaga 33 krooni kilo, Saaremaa Kalakaubad müüb aga roogitud forelli 65 krooni kilo.

Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra tunnistas, et osa hindasid turul ei ole tõesti just kõige madalamad, kuid siiski on paljud kaubad seal odavamad kui suurtes kaubanduskettides või mõnel teisel turul. Hindade alandamiseks algataski Nõmme linnaosavalitsus koostöös turuga sooduskampaania. Samas on turujuhid tulnud ka vastu kaupmeestele ning pakuvad ühekordseid müügikohti, et oleks võimalik müüa kodumaiseid maasikaid ning muud värskest kraami kas otse kärult või laualt.

Nõmme turu direktor Vello Lokk on ajalehes Pealinn öelnud, et turu areng jätkub. Rentnike leidmiseks on korraldatud neli kokurssi. Esimesel kahel konkursil osalejad said kioski kätte turu avamise päevaks, ülejäänud müügikohad valmivad peagi.

Kioskites, kus müüakse põhiliselt liha ja kala, on kohti 34 rentnikule. Varsti avab uksed uus lihamaja, kus hakatakse kauplema ka veise- ja lambalihaga.

Kõik katusealused avaletid on pikaks ajaks broneeritud. Praegu on osa lette küll tühjad, kuid pilt muutub peagi, kui koha võtavad sisse kodumaise maasika-, kurgi- ja tomatimüüjad.

Päris valmis saab Nõmme turg 30. septembriks, kui lõpeb muinsuskaitse all oleva turu peahoone remont. Hoonest saab puu- ja juurviljamaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles