Terras tänas Vabadussõja võidusamba ehitajaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusamba makett
Võidusamba makett Foto: Raigo Pajula

Kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras andis täna Vabadussõja võidusamba ja seda ümbritseva maa-ala ehitanud firmade esindajatele kätte kaitseministeeriumi teenetemärgid ja tänukirjad.


Kaitseministri käskkirjaga annetati kaitseministeeriumi kuldrinnamärk Tšehhi klaasifirma Sans Souci esindajatele Martin Chab'ile ja Pavel Baxa'le, teatas kaitseministeerium.



Silmapaistvalt hea panuse eest võidusamba rajamisse said ministeeriumi hõberinnamärgi tšehhide Eesti tütarettevõtte 2HP juht Jaanis Kuld, monumenti ümbritseva maa-ala rajanud peatöövõtja Celander Ehitus OÜ objektijuht Andrus Kuut, omanimelise arhitektuuribüroo juht Kersti Lootus ning projektijuhtimisfirma Telora-E projektijuht Peeter Silla.



Kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrase sõnul on vaatamata eestlastele omasele arvamuste paljususele sammas tänaõhtuseks avamistseremooniaks valmis. «Aitäh kõigile, igale panustajale, olgu see siis ehitaja, projekteerija, annetusega toetaja või laulja. Panustajaid on olnud väga palju ja neile kõigile kuulub täna meie tänu. Veel kord, suur aitäh kõigile.»



Hea koostöö eest Vabadussõja võidusamba rajamisel anti vastavasiuline tänukiri kokku 25 ettevõttele, organisatusioonile ja asutusele - Sans Souci MRO, Brick Line, Recoc, 2HP, Naupo, Aitsuk OÜ, AVP OÜ, Rei Geotehnika OÜ, AGU EMS OÜ, Sweco Projekt AS, Eldeco IB AS, Telora AS, Lindrem AS, RVV OÜ, Finmerk Group OÜ, AS Advokaadibüroo Paul Varul, Skanska AS, Browik eesti OÜ, Saare dolomiit - Väokivi OÜ, Kadrioru Park, FIE Rein Siirak, Rinaldo Interior, Celander Ehitus OÜ, Kaitseliit ja Tallinna linnavalitsus.

Kaitseministeeriumi kuldrinnamärgi väliskujuks on ministeeriumi vapi keskosa - Eesti Vabariigi väike vapp ristatud mõõkadega vapikilbi taga. Märk on valmistatud kullavärvilisest metallist siniseks emailitud vapilõvidega. Hõbemärk on vormilt analoogne kuldmärgiga, kuid mõõgad on valmistatud hõbedavärvilisest metallist ja vapilõvid on emailimata - reljeefsed.

Kaitseministeeriumi rinnamärki annetatakse kaitseministeeriumi töötajatele ning Eesti ja välisriikide kodanikele teenete eest Eesti riigikaitse ülesehitamisel oma töölõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles