Tallinna kandidaadid pandi ritta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Jaak Juske ning IRLi mees Eero Kosk kontrollisid kõik ümbrikud üle.
Sotsiaaldemokraat Jaak Juske ning IRLi mees Eero Kosk kontrollisid kõik ümbrikud üle. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsuse saal oli täna hommikul rahvast täis, sest linna valimiskomisjon korraldas loosimise, mille alusel pandi ritta kõik kohalikel valimistel osalevad erakonnad, valimisliidud ning üksikkandidaadid.


Valimiskomisjoni esimees Toomas Sepp selgitas põhimõtteid, millest lähtuvalt loosimine toimub. Sotsiaaldemokraat Jaak Juske ning IRLi liige Eero Kosk avaldasid soovi kõik esialgu veel tühjad ümbrikud ükshaaval üle vaadata, et mingit valskust ei oleks.

Ümbrikuid ühest hunnikust teise tõstes leidsidki mehed, et ühel ümbrikul on mingi täpp peal. Järsku on see märgistatud? Siiski selgus, et tegemist on trükitehnilise apsakaga, mitte mingi pahatahtlikkusega.

Kosk ütles pärast loosimist, et parem karta kui kahetseda. Seetõttu ta tahtiski ümbrikuid üle vaadata. Juske lisas, et europarlamendi valimiste ajal oli olnud ikka paras segadus, mistõttu temagi soovis veenduda, et seekord midagi niisugust ei juhtu.

Esmalt loositi järjekorda kuus erakonda ja neli valimisliitu ning pärast seda 13 üksikkandidaati.

Loosi tahtel algavad seekord kandidaatide nimekirjad erakonnaga Eesti Kristlikud Demokraadid ning neile järgnevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Eesti Reformierakond, Eesti Keskerakond ja IRL.

Kuuendale kohale jäi valimisliit Alternatiiv, millele järgnesid Erakond Eestimaa Rohelised, valimisliidud Vene Vasakliit Meie Linn, Tallinna Linnarahva Heaolu Eest ning Spisok Klenskogo - Russkij Tsentr.

Välja loositi ka 13 üksikkandidaadi järjestus - Lembit Talli, Erik Vest, Mario Nõmtak, Vitali Faktulin, Taavi Tapner, Svetlana Trošina, Oleg Bõtškov, Niina - Inessa Stepanova, Taira Aasa, Gunnar Stahl, Raivo Orgusaar, Veiko Kiel ja Volli Alt.

Tallinna linnavaolikogu valimistel kandideerib täpselt 1000 inimest. Kõige rohkearvulisemalt on esindatud Keskerakond 298 kandidaadiga. Järgneb IRL 184, Reformierakond 110 ning sotsid 109 isikuga.

Tallinnas on kokku kaheksa valimisringkonda, igas linnaosas üks. Valimised toimuvad 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles