Kohus karistas bordelliäri ajanud grupeeringut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bordell
Bordell Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis kolmapäeval prostitutsiooni vahendamises süüdi kaheksa inimest, kes olid aastaid seotud Tallinnas bordelliäri ajamisega.


Süüdistuse järgi asutas grupeering 2005. aastal ebaseadusliku firma, mis hakkas Tallinna erinevates korterites vahendama prostitutsiooni.

Kurjategijad otsisid lõbutüdrukuid, andsid neile korterid elamiseks ning seksiteenuse osutamiseks, avaldasid internetis kuulutusi intiimteenuste reklaamimiseks ning korraldasid prostituutide väljasõite klientide juurde. Firma tegutses kuni tänavu veebruarini erinevates korteritest Planeedi, Vana-Kalamaja, Kentmanni, Adamsoni ja Liivalaia tänaval.

Ühtlasi selgus eeluurimisel, et grupeeringu vahendusel sai seksiteenust osta 2006. aasta märtsist kuni novembrini ka Kentmanni tänaval asuvas korteris, samuti sama aasta juunis ja juulis Kohtu tänaval ning 2006. aasta oktoobrist kuni tunamullu märtsini Pronksi tänaval.

Kohtu alla antud inimestest tegeles Natalija Tšistogradova (39) firmas dispetšerina. Bordelliäri üks juhte oli ka Igor Sjomin (44), kes küll dispetšeritööga ei tegelenud, kuid vajadusel sõidutas prostituute klientide juurde. Autojuhtidena lõid illegaalses äris kaasa Vladimir Kobzev (51), Uuno Kera (56) ja Anatoli Landa (53) ning dispetšerina töötas Tšistogradova kõrval ka Oksana Sivograkova (35).

Samuti selgus, et peale Tšistogradova avaldas tasulise seksteenuse osutamise kuulutusi internetilehel www.voodi.ee ka viimase ema Ljudmilla Dmitrijeva (58). Ühtlasi sai süüdistuse Jevgeni Landa (26), kes oli samuti seotud prostituutide tarbeks korterite üürimisega.

Uurimisandmetel vahendasid süüdistatavad vähemalt 13 lõbutüdrukut.

Kolmapäeval mõistis Harju maakohus grupeeringu prostitutsiooni vahendamises süüdi. Tšistogradova ja Sjomin said mõlemad kolme aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistuse, millest neil tuleb reaalselt vanglas veeta kaheksa kuud ja kolm päeva ning ülejäänud karistusosa kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga. Kobzev ja Kera said üheaastase tingimisi vangistuse vastavalt kolmeaastase ning kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Anatoli Landal tuli vastu võtta nelja ja poole aasta pikkune tingimisi vangistus sama pika katseajaga ning Jevgeni Landal kolmeaastane tingimisi karistus sama pika katseajaga. Dimitrijeva peab kohtu otsusel tegema kümne kuu vältel 60 tundi üldkasulikku tööd ning Sivograkova tasuma 4400-kroonise rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles