Lasteaedade hoolekogud plaanivad kärpe vastu ühisavaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Kristiine linnaosas paikneva Linnupesa lasteaia Linnupoegade rühm lõunauinakul.
Tallinnas Kristiine linnaosas paikneva Linnupesa lasteaia Linnupoegade rühm lõunauinakul. Foto: Liis Treimann

Tallinna Linnupesa lasteaia hoolekogu saatis teiste lasteaedade hoolekogudele pöördumise, küsimaks toetust ühisavaldusele lasteaedade järgmise aasta rahastamise teemal.

 
Selle peale saatis linna haridusamet lasteaedade juhatajatele kirja sooviga, et hoolekogud ei tekitaks paanikat,  vahendasid ERR raadiouudised.

Linnupesa lasteaia hoolekogu esimees Indrek Viks teadis, et järgmiseks aastaks kavandatakse lasteaedadele 25-protsendilist eelarvekärbet ja ehkki eelarve pole veel ametlikult kinnitatud, pidid 1. septembriks kõik linnaametid esitama linna finantsteenistusele eelarveprojektid.

Sellises ulatuses eelarvekärbe tähendaks tema sõnul abipersonali vähendamist. «Olenevalt lasteaiast - näiteks kaotatakse üks kokakoht või jäetakse üks abiõpetaja mitme rühma peale, ehkki seadus ütleb, et igal rühmal peab üks abiõpetaja olema,» tõi Viks näiteid kavandatavatest koondamistest. Tema hinnangul peab seetõttu rühmaõpetaja tegema ära ka muud tegevused, mistõttu ei jääks tal piisavalt aega lastega tegelemiseks.

Meetmeid kulude vähendamiseks on juba ka tänavu rakendatud.

Haridusameti juht Andres Pajula kinnitas, et nii ulatuslikku kärbet plaanis ei ole. «2010. aasta eelarvet alles menetletakse ja lõplikud summad selguvad alles pärast seda, kui eelarve on volikogule esitatud,» sõnas ta.

«Kindlasti ei plaanita eelarvet vähendada veerandi võrra. Kui veerandi võrra vähendada, ei oleks enam võimalik teenust samas mahus pakkuda,» põhjendas Pajula.

Ta lubas, et haridusamet teeb kõik, et hoida eelarvet vähemalt tänavuse aasta tasemel. Järeleandmisi palgatasemes, lasteaiateenuse mahus või kvaliteedis ei pea ta võimalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles