Suurim heategevuslik koertenäitus toetab kodutuid koeri

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna toimub Tallinnas Eesti suurima heategevuslik koertenäitus BIG Match Show, mille tulud lähevad Valga ja Viljandi kodutute koerte varjupaiga toetuseks.

Kristiine spordihallis toimuval BIG Match Showl osalevad nii puhtatõulised kui segaverelised koerad, kes võtavad mõõtu vastavalt vanusele ja suurusele - ülepõlve- ja allapõlve kutsikad, koerad ning veteranid.

Žürii, kuhu kuuluvad Ago Vimm Njuufoundlandi Koerte klubist, Rein Kikerpill ja Tarmo Tali koerteklubist «Koerus», hindab koerte juures nii väljanägemist kui käitumist, valides näituse üldvõitja.

Tänavuse BIG Match Show raames kuulutab Eesti koeraomanike selts koos BIGBANKiga teistkordselt välja «Aasta kõige koerasõbralikum tegu» konkursi võitja. Sel aastal tunnustab võitjat diplomi ja meenega BIG Match Show patroon Marju Länik.

Läniku sõnul on meie lemmikud truud sõbrad, kes vajavad hoolt ja armastust. «Kaasaegse koerapidamiskultuuri propageerimine ning selles vallas silmapaistvate isikute tunnustamine «Aasta kõige koerasõbralikum tegu» tiitliga on igati positiivne,» lisas Länik.

«Aasta kõige koerasõbralikum tegu» tiitel omistatakse isikule või isikutele, kes on oma tegevusega andnud viimasel aastal märkimisväärse panuse Eesti koerapidamiskultuuri ja heade koerapidamistavade edendamisse ning koduta loomade probleemi teadvustamisse ja leevendamisse. Tiitlile kandideerivad loomaarmastaja Oskar Sisas Võrumaalt, tuntud loomaarst Tiina Toomet ning kampaania «Aita Eesti koeri» eestvedaja Hedvig Tahlfeldt.

BIG Match Show'd külastavad ka Rekku Rescue Ry liikmed. Rekku Rescue Ry on Soome koeri armastavate inimeste loodud ühing, mis alustas tegevust 2002. aasta suvel ja mille eesmärk on aidata peamiselt Soome ja Eesti kodutuid koeri. Paljud Eesti koduta koerad on tänu ühingule leidnud peremehe Soomest.

Koertenäitusel osalemiseks saab end pühapäeval kohapeal registreerida, osavõtutasu on 100 krooni. Külastajate sissepääs maksab kohapeal 25 ja perepilet 50 krooni. Pensionärid ja kuni 12 aastased lapsed saavad näitusele tasuta.

Tänavu juba viiendat korda toimuv BIG Match Show on Eesti suurim iga-aastane heategevuslik koertenäitus, mille eesmärk on juhtida tähelepanu kodutute loomade probleemile ja selle lahendamise võimalustele ning toetada kodutute loomade varjupaikasid. Ürituse korraldaja on BIGBANK AS koos Eesti koeraomanike seltsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles